Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vaječné tagliatelle
    • meloun cukrovy,pulka
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka
    • 250
      g parmská šunka nebo rakousky spek,anglicka slanina...(potrebujeme podlouhle platky)
    • 200
      g uzený sýr tvrdy
    • strouhaný parmazán
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na drobno. V hrnci zahřejeme olivový olej a osmažíme stroužky česneku společně s šalotkou a šunkou. Česnek odstraníme a přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a nakrájený meloun, necháme vařit zhruba 40 minut. Poté přidáme vlažnou smetanu, osolíme a vaříme dalších 10 minut. Omáčku rozmixujeme a necháme trochu vychladnout.
2
Připravíme si bábovkovou formu, vymažeme a vysypeme strouhankou a vyložíme ji plátky šunky. Ty pokládáme těsně jeden vedle druhého tak, aby pokryly dno a překryly vnější okraj - viz foto.Také můžeme použít formu na srnčí hřbet. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny vaříme jen pár minut (2 - 3 min) dokud se "neuvolní". Slijeme je, můžeme přidat pár kapek oleje, aby se nam neslepily. Do vlažných těstovin přimícháme nakrajený sýr, 3 lžíce parmezánu a polovinu omáčky, promícháme a přeneseme do formy.
3
Rovnoměrně zalijeme zbývající omáčkou a překryjeme plátky šunky. Zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby (180 - 200°C) po dobu 40 minut. Posledních 5 minut můžeme odkrýt. Po upečení necháme 10 - 15 minut stát, opatrně vyklopíme na velký talíř (jako bábovku) a můžeme podávat.

Komentáře k receptu

  • lestray
    lestray |

    24. 8. 2013 20:59

    Italska kuchyne? delate si prdel?

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 9. 2011 15:06

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 9. 2011 14:58

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.