Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček tagliatelle může se použít i jiný druh těstovin
    • 3
      ks kuřecí maso prsa (menší)
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 300
      g špenát
    • 2
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • bazalka
    • olivový olej
    • sůl
    • parmazán na dochucení
    • bílé víno
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ludek
    Ludek |

    11. 3. 2017 12:14

    Dobrůtka ! :-P

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    10. 10. 2016 08:49

    Výborné, nezahušťuji moukou, zdá se mi to zbytečné. Dávám 1.

  • magdalenka apolenka
    magdalenka apolenka |

    8. 4. 2016 20:10

    jakou smetanu prosím? asi na vaření, že?

  • Oskar
    Oskar |

    23. 1. 2016 18:51

    Tahliatelle a na ilustračním obrázku penne :-P

  • ironman
    ironman |

    30. 6. 2015 18:57

    Listový špenát jedině z Icelandu :)) zkuste a nebudete litovat . 1kg za 35,- :-)

  • Luc
    Luc |

    2. 1. 2015 15:44

    Výborný! :) ale nezahušťovat moukou, smetana bohatě stačí

  • Adriana
    Adriana |

    23. 9. 2014 15:55

    Jdu to hned vyzkoušet :-)) už se na to moc těším 8-)

  • Simona
    Simona |

    19. 9. 2014 11:46

    Presne tak :-)

  • Petr
    Petr |

    1. 8. 2014 10:50

    Hladka mouka je zbytecna!!!! Smetana zahusti....

  • Lucka
    Lucka |

    26. 5. 2014 19:19

    Trosku se bojím toho vína, nemám moc ráda kombinaci masa :-\

  • Kajouš
    Kajouš |

    27. 12. 2013 11:17

    Jdu na to, ještě jsem někde viděla variantu že k tomu přidali před koncem vaření sýr, tak to udělám taky tak <3 už se těším

  • Jana
    Jana |

    26. 10. 2013 08:00

    Výborný recept <:-)

  • Helča
    Helča |

    3. 10. 2012 22:05

    Koneckonců ani listový špenát mražený (např. Bonduelle, Tesco) není vůbec špatný a v konečném efektu chutná pokrm jako z čerstvého špenátu (zkoušela jsem totiž jak variantu z čerstvého, tak i variantu z mraženého - ale POZOR: musí být listový - ne ten klasický mražený špenátový protlak).

  • Helča
    Helča |

    3. 10. 2012 22:04

    Koneckonců ani listový špenát mražený (např. Bonduelle, Tesco) není vůbec špatný a v konečném efektu chutná pokrm jako z čerstvého špenátu (zkoušela jsem totiž jak variantu z čerstvého, tak i variantu z mraženého - ale POZOR: musí být listový - ne ten klasický mražený špenátový prejt či krém či jak se to jmenuje).

  • Ivana
    Ivana |

    12. 3. 2012 14:59

    Dnes jsem si toto jídlo udělala k obědu,VELIKÁ DOBROTA !!!!! Příprava jídla je rychlá,nic složitého, já jsem to udělala i s bramborem,je to prostě pochoutka. Terezko díky ;-)

  • Veronka
    Veronka |

    16. 2. 2012 21:07

    Na obrázku sú penne a tagliatelle su take klbka dlhych hrubych slizou :)

  • Lucie
    Lucie |

    17. 1. 2012 10:32

    Ano to nejsou tagliatelle, jsou to penne ale v receptu se píše nebo jiné těstoviny tak to nejspíš budou ty jiné těstoviny. 8-)

  • Nikol
    Nikol |

    7. 12. 2011 13:33

    To co je na obrázku nejsou tagliatele :-*

  • Cloo
    Cloo |

    3. 12. 2011 19:01

    Dnes jsem vyzkoušela a jsem nadmíru spokojená. Konečně jsem našla recept, který chutná jako z pizzerie. Děkuji za inspiraci :)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 6. 2011 00:58

    Moc dobré, dělávám také často, používám ráda čerstvý špenát, nezahušťuji moukou ale sýrem ;-)