Zelná polévka s uzenými žebry

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: heeduss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l voda
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín
    • 3
      lžička červená paprika sladká
    • 5
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • 0,5
      kg uzená žebra
    • 40
      g špek
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g máslo
    • masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika nezhořkla. Poté přidáme pokrájené zelí se šťávou, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín a lehce podusíme.
2
Zalijeme vodou a přidáme uzená žebra. Až budou žebra měkká, zahustíme vše jíškou připravenou z mouky a másla a přidáme vedle uvařené brambory na kostky, kelímek sladké smetany a česnek na plátky.
3
Dochutíme masoxem podle chuti. Povaříme ještě tak 10 minut.
4
Poté žebra vyjmeme, obereme a maso vložíme zpět do polévky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan
    Jan |

    17. 3. 2016 11:58

    Žebra vařím zvlášť , potom udělám cibulku s paprikou , dodám zelí , vývar s žeber které oberu a maso naházím do polévky a zvlášť uvařím brambory na kostičky . Jinak sůl , pepř , nové koření , kmín , bobkový list a smetana ideálně zakysaná no a dosolit . Masox u téhle polévky nepoužívám . No a když nejsou žebra a je chuť , dá se taky použít dobrá uzená klobása třeba Karvinská . :-D

  • Aivena
    Aivena |

    8. 5. 2014 12:00

    Dnes jsem jí dělala výborná,žebra taky nejdřive povařím do měkka a pak dodělám podle receptu <3

  • tanadas
    tanadas |

    30. 4. 2013 14:01

    Delam trochu jinak. Nejdriv varim zebra, aby v polevce nebyly kosticky, maso pak oberu, kosti vyhodim a pouziji do polevky jen vyvar s masem.

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 2. 2011 18:37

    ...dobrá i bez masoxu ;-)

  • Petr Kucín
    Petr Kucín |

    3. 8. 2009 14:33

    co s tím masem, které oberem :-))