• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zelňačka mojí maminky
    Napište svůj komentář k receptu

    Zelňačka mojí maminky

    autor: Tess
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zelňačka mojí maminky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • kysané zelí
      • smetana
      • brambory
      • bobkový list
      • nové koření
      • pepř mletý
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        paprika - sladká
      • cibule
      • hladká mouka
      • ostravská klobása

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř.
    2
    Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut.
    3
    Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zelňačka

    Zelňačka

    Bešamel od maminky

    Bešamel od maminky

    Špenát mojí prababičky

    Špenát mojí prababičky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vladimír
      Vladimír | 22. 9. 2012 09:04

      Dobrá připomínka že vaříte brambory zvlášt v tom zelí se špatně uvaří . děkuji VL :-

    • svetlana
      svetlana | 15. 11. 2011 16:09

      Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.

    • fooly
      fooly | 22. 1. 2011 22:03

      Jednoduchá a dobrá zelňačka.Akorát brambory sem přidal do polivky.

    • recepty73
      recepty73 | 12. 11. 2010 13:42

      ...nejdřív vařím brambory,pak přidávám zelí=úspora nádobí :-)).

    • Eva J.
      Eva J. | 18. 10. 2009 23:53

      Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)

    • ivan s
      ivan s | 29. 8. 2009 18:12

      Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 31. 3. 2008 14:42

      opravuji me predchozi prohlaseni,pul hodiny nestaci,zrovna se mi srazila :-D

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:48

      presne tak,smetanu je potreba mit vytahlou z lednice nejmene kdyz zacinate varit,aby se trosku ohrala,nebo ji pro jistou prohrat zvlast v kastrulku,ale staci kdyz bude tak pul hodiny venku z lednice ;-),mam odzkouseno

    • Dana
      Dana | 25. 2. 2007 11:30

      Smetana se nesrazi, pokud ji nechate chvili venku z ledničky, nesmi se davat studená, pak se "zdští".Já ji vytahnu z lednicky tak aspon 2 hodiny před použitím.

    • Anonym
      Anonym | 16. 9. 2006 16:57

      vyborny recept, diky za rady, za 1*, kamaradum i mne velmi chutnala

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 10. 1. 2006 10:45

      Je dulezite aby kysela slozka byla uz prevarena, kdyz do ni date mleko. Pak se nezrazi.

    • Ljenka
      Ljenka | 8. 1. 2006 14:48

      Jak to mam udelat, aby se mi ta smetana pro priliti do zelnacky nesrazila?

    • Petra
      Petra | 4. 10. 2005 21:55

      napište prosim tak odhadem množství ingredienci.o) jsem začínající kuchařka a opravdu netuším.o))) díky

    • klarka janeckova
      klarka janeckova | 21. 9. 2005 14:58

      delam ji dost casto,samozrejme nejlepsi je vzdy o vanocich.moc dobra je s pikantnima klobaskama.

    • Jana
      Jana | 1. 8. 2005 06:33

      Taky jsem ji vyzkousela,misto klobasy jsem dala spekacek.Byla moc dobra,akorat je skoda,ze tam neni napsany mnozstvi,kolik ceho dat,

    • Petr Halbrštát
      Petr Halbrštát | 16. 3. 2005 08:03

      Jo už jsem jí taky dělal. Akorát jsem to přepísk a mělo toho kýbl, tak sem jí rozdal mezi kámoše a oblizovali se až za ušima, chválim, Halbi

    • D.
      D. | 9. 3. 2005 14:54

      dělám bez mléka (i smetany) a taky je to výborné. Patří mezi mé nejoblíbenější :o)

    • petra
      petra | 21. 1. 2005 12:55

      pro vsechny kdo nemohou nebo nechteji tuky - maji napr. jako ja vysoky cholesterol-delala jsem ji bez klobasy a misto smetany nizkotucne mleko a presto je opravdu vyborna!!!

    • Marek
      Marek | 2. 1. 2005 20:11

      Tak jsem ji vyzkousel, ale jelikoz "maminka" zapomela napsat kolik ceho se ma dat, tak mi vznikly asi 3 litry nalevu. Asi do toho nalozim Hermelin...

    • Ruda
      Ruda | 30. 12. 2004 18:42

      Každý rok ji děláme na Nový rok. Vždycky se na Silvestra sejdeme s kamarády a ráno je to jako snídaně. Na kocovinu je to lepší než česnečka. Mňam.

    • markéta Hanáková
      markéta Hanáková | 17. 12. 2004 11:19

      my tam řidaváme ještě hříbky a nebo žampiony a to je úplně supr.Vzskoušejte to Markétka

    • Pan Dan
      Pan Dan | 8. 11. 2004 13:47

      Tož sme ju zrobili a bylo to dobre. Enem sme litovali, že nemáme větší kastrol. Samosebou, že je dobré tu zupu nehltať hned. Moc dobra je esli se počká tak 5 hodin nebo až do druhého dňa. Zdravím šecky

    • Kamila Kozlovsky
      Kamila Kozlovsky | 7. 10. 2004 21:13

      Jeste zkuste vyvar z uzeneho masa!!!!! vynikajici

    • Jenik
      Jenik | 6. 10. 2004 21:42

      Ted me ji udelala moje mila a je moc dobra. Dekujem.

    • Klára
      Klára | 30. 9. 2004 13:44

      Zelňačku miluju je to moje nejoblíbenější jídlo. Moje mamka ji dělá úplně stejně jen když má přidává místo vody vývar z kuřete nebo z vepřových kostí a to má pak větší sílu a brambory máme taky uvařené zvlášť protože v tom zelí se neuvaří jsou pořád natvrdlé. a ještě přidáváme feferonku.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Nové koření Ostravská klobása Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Maďarský paprikový salát

    Maďarský paprikový salát

    Bramborová pizza s dvojím sýrem

    Bramborová pizza s dvojím sýrem

    Čínské placičky

    Čínské placičky

    Plněné kokosky

    Plněné kokosky

    Krabí tyčinky na kari s rýží

    Krabí tyčinky na kari s rýží

    Bagety z pekárny

    Bagety z pekárny

    Tetino maso

    Tetino maso

    Jednoduchá francouzská kaše

    Jednoduchá francouzská kaše

    Makovec

    Makovec

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    38
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Převezmou Němci řízení koronavirové krize u nás? Nejde to, ale v roce 1989 to šlo.

    Karel Steigerwald: Převezmou Němci řízení koronavirové krize u nás? Nejde to, ale v roce 1989 to šlo.

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Zelná polévka s uzenými žebry
    Zelná polévka s uzenými žebry
    Zelňačka
    Zelňačka
    Zelňačka III.
    Zelňačka III.
    Zelňačka na jedničku
    Zelňačka na jedničku
    Zelňačka podle mé chuti
    Zelňačka podle mé chuti
    Zelňačka pro přátele
    Zelňačka pro přátele
    • Recepty.cz
    • Zelňačka mojí maminky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí