Zelná polévka s klobásou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kysané zelí
    • 150
      g uzený bůček
    • 100
      g klobása
    • 0,5
      šálek smetana
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • paprika - sladká
    • 5
      ks pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru, osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu.
2
Do polévky přidáme překrájené kysané zelí, koření a jemně utřený česnek. Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
3
Podle chuti přisolíme a přidáme na kostičky nakrájený bůček a na kolečka nakrájenou klobásu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Uršula
    Uršula |

    11. 4. 2016 18:09

    Bylo by vhodné v ingrediencích zmínit vývar...

  • Roman
    Roman |

    10. 11. 2014 23:37

    Kdo se v kuchyni malinko pohybuje, nepotřebuje množství. Vaření není chemie či návod k použití.

  • sevka
    sevka |

    6. 11. 2014 10:35

    Skoda jen, ze se neuvadi, kolik porci toho je!!!!

  • Kum4r
    Kum4r |

    26. 10. 2014 12:31

    Myslete, intuitivně. Nemusí bejt všeho přesně daný množství.

  • Lt
    Lt |

    9. 12. 2013 10:48

    Best soup in the Czech Republic ;-)

  • Radek
    Radek |

    18. 2. 2012 11:04

    a kde je množství toho vývaru ??? to by mně opravdu zajímalo...

  • Petra
    Petra |

    11. 5. 2011 13:27

    taky jsme jí vyzkoušeli a je opravdu výýýbornááá ;-) :-* dokonce i kamarádům,kteří jsou velcí gurmáni moooc chutnala <3

  • pj20
    pj20 |

    2. 3. 2011 13:25

    naprosto luxusní ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    20. 2. 2011 15:19

    Chutnala, výborná ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 11. 2010 07:42

    Výborná polévka,někdy ani nepřidávám mouku.Česnek do zelňajdy nedávám :-)-nemusí být všude :-),alespoň u nás doma:-).

  • Nikolina Gogoská
    Nikolina Gogoská |

    22. 1. 2009 10:01

    vynikající!miluju zelí na všechny způsoby,ale tato polévka je bezkonkurenční!udělala jsem jí celej kýbl,aby zbylo i na druhej den,ale asi se vypařila:-)...

  • Baba jaga
    Baba jaga |

    26. 11. 2007 18:27

    ta polyvka bila vyborná.dala jsem sy deset porcý ,ale vsechno jsem nesežrala.

  • Minutovka
    Minutovka |

    17. 4. 2007 09:35

    Je to výborný recept. Místo bůčku dávám nakostečky anglickou slaninu (15-20dkg), kterou osmahnu zároveň s cibulkou. Vody dám na začátek asi 1,5-2l, tak aby bylo zelí pod vodou. Jinak vodu dolévám během vaření. Podle toho, jak chci v závěru polévku hustou, tak přiliju vody.

  • Vincek
    Vincek |

    8. 7. 2006 10:33

    U většiny receptů mě chybí množství vody.

  • Eliška
    Eliška |

    7. 4. 2006 17:31

    Polévka je velmi dobrá.A ty záporné připomínky co jsou napsané ,ty to jíst nemusí nikdo je totiž nenutí.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    27. 6. 2005 13:38

    Hodnocení je umožněno pouze po přihlášení registrovaného uživatele do systému.

  • PanzerBear
    PanzerBear |

    27. 6. 2005 13:36

    polevka teda nic moc, zdala se mi nejaka zmatena s tim varenym buckem.Mimochodem, nejde tuto polevku hodnotit, ale dal bych ji tak 3 minus.

  • Kateřina Čechová
    Kateřina Čechová |

    31. 5. 2005 10:36

    Paní Kovářová, uvařila jsem tuto polévku předevčírem, byla moc moc dobrá. Nejlepší druhý den. Děkuju.

  • Irena
    Irena |

    14. 4. 2005 16:50

    Je opravdu vynikající!Mockrát děkuji za dobrý recept!

  • petr Hälbig
    petr Hälbig |

    21. 2. 2005 17:50

    Ja kdy delam tak poživam žebirka delam tlakovim hrnci pro vice osob ješte přidavam fefronku přeju dobrou chutí

  • Zdeněk Kublín
    Zdeněk Kublín |

    17. 1. 2005 13:00

    Dělám ji skoro stejně, jen místo moukou, zahušťuji namočeným a rozmixovaným chlebem. Získává na pikantnosti hlavně po "uležení ".Dobrou chuť.

  • macik sandů
    macik sandů |

    14. 11. 2004 10:17

    právě ted se mi ta dobrá polívčička vaří na kamnech,zatím to vypadá chutně a vonávě...Mnam.

  • veronika mazzei
    veronika mazzei |

    12. 10. 2004 19:18

    Byla moc dobra....doporucuji

  • Marcela
    Marcela |

    22. 9. 2004 21:54

    Mňam, nechala jsem se inspirovat a i když mám v Mnichově občas problém sehnet kus dobrého buřtu, tak sklidila velký úspěch..

  • Ali
    Ali |

    17. 9. 2004 10:59

    Je výtečná....

  • Anna
    Anna |

    13. 9. 2004 16:32

    Jednou mi ji pritel uvaril, tak muzu rici, ze patri mezi me oblibene polevky nyni uz ji varim i ja... a moje sestra se po ni muze utlouct... vrele vsem doporucuji..

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2004 10:55

    Včere jsem to přehnal s pivkem tak uvidím zda mi pomůže.