Zelná polévka s chlebem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bílé zelí čerstvé
    • 150
      g slanina farmářská, anglická...
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 3
      stroužek česnek cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 80
      g chleba bez kůrky
    • 250
      g brambory oloupané
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo celerová nať dle chuti
    • 1
      l vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše dozlatava. Přidáme jemně nasekaný česnek a papriku s protlakem, promícháme a už jen krátce osmažíme a rozvoníme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme na kousky natrhanou chlebovou střídku, zelí, brambory a vše zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou nebo natí dle chuti, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme do změknutí zelí a brambor, kdy se nám zároveň v polévce rozvaří i chlebová střídka, která nám polévku dostatečně zahustí.
3
Vývar přiléváme dle potřeby a požadované hustoty polévky, ke konci polévku ještě můžeme dochutit solí, pepřem, česnekem.

RADA: Co se zeleninovými slupkami? Uvařte vývar!

4
Podáváme klidně jako hlavní chod, jelikož je dost sytá a zakusovat k ní můžeme například bramborové nebo škvarkové placky či čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: