• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Sekaný španělák
    Napište svůj komentář k receptu

    Sekaný španělák

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sekaný španělák
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Náplň
      • 500
        g mleté maso
      • 1
        ks vejce uvařené na tvrdo
      • 1
        ks mrkev malá
      • 1
        ks nakládané okurky
      • 50
        g měkký salám
      • 100
        g slanina
      • 1
        ks cibule
      • hořčice

    Postup přípravy receptu

    1
    Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se poklade náplní. Vajíčko se rozdělí na čtvrtky, mrkev, okurka, slanina a salám se rozkrájí na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
    2
    Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálit. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku a zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
    3
    Podáváme s rýží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

    Holandský řízek - sekaný vepřový…

    Šlehačková sekaná

    Šlehačková sekaná

    Lahůdková sekaná

    Lahůdková sekaná

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Harry
      Harry | 12. 3. 2016 09:52

      Pise se prosciutto ty chytraku.

    • citronka | 10. 3. 2016 13:17

      Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

    • citronka | 10. 3. 2016 13:17

      Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

    • lidda | 10. 3. 2016 10:10

      dobry napad

    • taddy1 | 5. 6. 2014 11:23

      Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. :-)

    • Irena
      Irena | 5. 6. 2014 11:07

      Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. Bodík dávám.

    • džajna | 18. 10. 2013 08:30

      chutnaly, omáčka míň

    • džajna | 18. 10. 2013 08:29

      chutnaly, omáčka míň

    • džajna | 18. 10. 2013 08:17

      roládky nám

    • eduard231 | 25. 6. 2013 10:02

      není špatné, rychlé každá změna je dobrá

    • Helanová
      Helanová | 5. 1. 2013 16:45

      Dobrá náhrada, ale omáčka je nezpochyby lepší, když se dělá z hovězího masa od samého začátku.

    • poklipo | 10. 11. 2012 18:39

      Dobrý, ale hovězí je hovězí ;-) .

    • Renatka | 29. 5. 2012 12:26

      Je to mooooc dobré papání :-)

    • Vlasta Novák | 3. 2. 2012 10:30

      Dobrý den, přidal jsem maso do ingrediencí. Jaký druh bude muset doplnit autorka...

    • Vlasta K.
      Vlasta K. | 2. 2. 2012 16:16

      V ingrediencích schází mleté maso. Jaké má být?

    • eva70 | 26. 1. 2012 13:19

      O:-) tak to je dobrej nápad ....

    • Michaela Kořánová
      Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 21:24

      Jo - k obědu jsme měli s vařenými brambory a k večeři s těstovinymi - obojí výborné - doporučuji udělat dostatek omáčky :-)

    • Michaela Kořánová
      Michaela Kořánová | 28. 12. 2008 13:39

      Vyborna MNAMKA !!!! Mrkev jsem nevařila, tedy chtěla jsem, ale pak jsem byla líná a řekla jsem si, že to risknu a vyšlo to. Do omáčky jsem přidala ještě kousek masoxu, podravku a špetku pálivé papriky a kmín. A je to MOOOOC dobré ! Dáváme také 1.

    • Anonym
      Anonym | 26. 2. 2008 15:53

      dopručil bych mrkev předem trochu povařit, je tuhá, jinak velice dobré.

    • Anonym
      Anonym | 20. 12. 2007 00:27

      Takže nadívaná sekaná s omáčkou. Hm, to teda opravdu nemusím.

    • KatkaR
      KatkaR | 6. 4. 2007 12:03

      to je vlastně španělský ptáček v mletém mase, to vypadá dobře, škoda že jsem na to nepřišla o hodinu dřív, zrovna jsem přemýšlela co udělám s mletým, no tak příště to určitě zkusím :-)

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 1. 4. 2007 12:37

      Dělala jsem v sobotu, výborné. Dávám 1.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Měkký salám Mleté maso Mrkev Nakládané okurky Slanina Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pekingské maso

    Pekingské maso

    Krémová česneková polévka

    Krémová česneková polévka

    Kuřecí prsíčka ala iNDY

    Kuřecí prsíčka ala iNDY

    Medové řezy ze 4 placek

    Medové řezy ze 4 placek

    Vepřové kotlety se špekáčkem

    Vepřové kotlety se špekáčkem

    Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

    Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

    Kokosovo-ananasový dort

    Kokosovo-ananasový dort

    Jeřabina - sterilovaná

    Jeřabina - sterilovaná

    Hustá květáková polévka

    Hustá květáková polévka

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    43
    Palačinky
    Palačinky
    39
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    35
    Pesto z medvědího česneku
    Pesto z medvědího česneku
    29
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    28
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Sekané karbanátky
    Sekané karbanátky
    Sekané řízky Cordon bleu
    Sekané řízky Cordon bleu
    Sekané znojemské biftečky
    Sekané znojemské biftečky
    Sele na rožni
    Sele na rožni
    Selská omeleta se zelím
    Selská omeleta se zelím
    Selská polévka II.
    Selská polévka II.
    • Recepty.cz
    • Sekaný španělák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí