Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka - plocholistá
    • 100
      g sýr gouda - hrubě strouhaný
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka
    • olej na smažení
    • 100
      ml studená voda cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
2
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
3
Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.
4
Recept na tyto holandské řízky je z pořadu Kluci v akci.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    17. 4. 2017 09:50

    Podle mě jste udělala tenské placičky, tohle je třeba mít robustní, aby se to neroztrhávalo. Tedy spíše vysoké karbanátky či ovály

  • karel
    karel |

    15. 2. 2017 11:06

    v zadnem pripade mleko nebo smetanu, proc proboha??? voda to spoji a je to stavnatejsi

  • Martina
    Martina |

    16. 1. 2017 11:29

    Nezbylo nic :-* :-D dík za recept

  • Charlie
    Charlie |

    5. 12. 2016 11:21

    Místo klasického v.mletého dejte umletý bůček.. Je to vynikající. 8-)

  • Marcela
    Marcela |

    30. 11. 2016 09:24

    Dala jsem obyčejný eidam a byly taky vynikající :-)

  • Jan S
    Jan S |

    23. 11. 2016 18:30

    Neni co resit, vyborne.

  • dvd99
    dvd99 |

    16. 11. 2016 11:11

    Holanďany jedině z mletého bůčku a s mlékem... ;-)

  • dvd99
    dvd99 |

    16. 11. 2016 11:08

    Dává se mléko a dělají se z mletého bůčku ;-)

  • dvd99
    dvd99 |

    16. 11. 2016 11:08

    Dává se mléko a dělají se z mletého bůčku ;-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    10. 10. 2016 08:59

    Použila jsem krůtí maso, ale jinak přesně podle receptu. Řízky byly skvělé, dávám 1.

  • Jura
    Jura |

    27. 9. 2016 11:46

    Do Holandských řízků se žádné mléko ani smetana nedává. Směs musí být chlazená, voda studená a pěkně to rukama vmasírovat.

  • Václav Nanuk
    Václav Nanuk |

    27. 8. 2016 18:33

    Rychlé, Chutné. Postupovaly jsme podle receptu. Řízky byly skvělé pochutnaly jsme si celá rodina měly jsme je s bramborovou kaší. Super recept doporučuji :-)

  • panky
    panky |

    5. 8. 2016 13:05

    vyborny

  • Šumová
    Šumová |

    25. 5. 2016 13:44

    Moc dobré řízky!

  • Itulka
    Itulka |

    12. 5. 2016 21:35

    Skvele, stavnate rizecky :-* . Dlouho jsem je nedelala a dneska jsme si na nich vsichni moc pochutnali.

  • Karol
    Karol |

    11. 5. 2016 14:57

    vůbec mi nešly obalovat, v mouce ještě dobré, ale když jsem je dala do vajíčka, tak ztratily tvar nešlo mi je ani uchopit. natož obalit ve strouhance.... :-S :-S co bylo špatně, bylo to moc řídké ? v mouce to ale ještě celkem šlo...

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 4. 2016 09:14

    ...reagoval jsem hlavně na to, že se nedávají bodíky, ale známky! ..."bodíkama" (jak několikrát píšete) kazíte hodnocení, i když je v komentářích pochválíte ...vraťte se ke známkám, jako jste to dělala dříve ;-)

  • sýr
    sýr |

    27. 4. 2016 13:03

    rychlý a dobrý oběd, chutnaly nám

  • citronka
    citronka |

    27. 4. 2016 07:12

    ...recepty 73 - máte se jen radovat a nikoliv se bát, já totiž nejsem úplně celý život vegetarián. Ale je třeba si připomenout, že vegetáriánů je několik typů a připomínám, že ujet může někdy I VEGETARIÁN !

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 4. 2016 18:43

    ...nevím, zda se mám radovat, nebo se bát :-\ ...Vaše hodnocení je poněkud zvláštní, zvlášť když jste vegetariánkou (Váš komentář u receptu Severoafrická cizrnová polévka)

  • citronka
    citronka |

    26. 4. 2016 15:17

    Chutnalo nám všem, jak maso tak i kaše.A hlavně s vyhraným kořením od Kotányi za pětistovku ! A od uživatele recepty 73 vyzkouším i další recepty.

  • Laura
    Laura |

    14. 4. 2016 11:43

    Holanďáky jsem smažila včera k bramkaši a neměly chybu. Postupovala jsem přesně podle receptu.

  • karl
    karl |

    29. 2. 2016 11:28

    no to bude šmakuláda :-D

  • Jana Zajícová
    Jana Zajícová |

    25. 1. 2016 06:30

    Byly vynikající.

  • Tereza
    Tereza |

    11. 1. 2016 17:46

    Když to tak dělají kluci v akci tak to tak je. Koukni se na video. Nebo jsi snad lepší než ty dva :-D . Budu je dělat zítra a podle receptu, tak mi nekaž chuť.

  • Kristýna
    Kristýna |

    8. 1. 2016 12:54

    Vyzkoušený a výborný :-*

  • Marty
    Marty |

    6. 12. 2015 13:49

    Voda???? Kdyz uz tak mleko nebo smetana.

  • andělová
    andělová |

    18. 10. 2015 09:15

    dneska je budu dělát jsem zvědavá ; ;-)

  • Holubová
    Holubová |

    21. 7. 2015 10:58

    Včera jsem s nima uděla všem radost. :-)

  • Radka Radová
    Radka Radová |

    16. 3. 2015 10:27

    Luxusní a za pár kaček. A my je máme teda nejradši s bramborem a tatarkou.

  • úchyl
    úchyl |

    7. 2. 2015 08:07

    no neke :-D

  • Hana Donátová
    Hana Donátová |

    29. 1. 2015 09:19

    Holanďáčky jsme měli včera a byly bezvadný :D

  • Natalije
    Natalije |

    4. 10. 2014 07:58

    Výborný řizky . ;-) ;-)

  • Denisa Pfauserová
    Denisa Pfauserová |

    27. 8. 2014 12:07

    Řízky byly výborný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3