Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: podoustev

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce med
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 400
      g kuřecí stehna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
2
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme zbytkem marinády. Na každé stehno prolisujeme jeden stroužek česneku.
3
Pečeme zhruba hodinu na 200°C. Podáváme s rýží.
Kategorie: Kuřecí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • terezkaa02
    terezkaa02 |

    2. 10. 2018 22:32

    Pozor na marinadu, při pečení se neskutečně pripaluje. Stehna byla černá jako bota. Po prvních par minutach v troubě doporučuji snížit teplotu na max. 175 stupňů a přikrýt zapékací mísu alobalem. Já musela několikrát seskrabovat černotu přímo z kůže stehen. Spálené není zdravé. Také nezapomeňte podlevat dostatečným množstvím vody. Podávala jsem poté s jasminovou rýží, čerstvě najemno nakrájenou okurkou a dále jsem na pánvi osmahla na olivovem oleji kousek porku, červené a žluté papriky a lahudkove cibulky. Přidala najemno na plátky nakrájený stroužek česneku. A po mírném opeceni jsem zalila marinadou z pekáče, takže se chutě spojily. Zeleninovou směs jsem pri podávání kladla především na maso, aby se zakryla oskrabana cerna kůže. Byla to celkově chuťova bomba, vše se suprove doplnovalo.

Další doporučené recepty: