Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

moje hodnocení: 0

3.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: podoustev

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce med
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 400
      g kuřecí stehna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
2
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme zbytkem marinády. Na každé stehno prolisujeme jeden stroužek česneku.
3
Pečeme zhruba hodinu na 200°C. Podáváme s rýží.
Kategorie: Kuřecí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • terezkaa02
    terezkaa02 |

    2. 10. 2018 22:32

    Pozor na marinadu, při pečení se neskutečně pripaluje. Stehna byla černá jako bota. Po prvních par minutach v troubě doporučuji snížit teplotu na max. 175 stupňů a přikrýt zapékací mísu alobalem. Já musela několikrát seskrabovat černotu přímo z kůže stehen. Spálené není zdravé. Také nezapomeňte podlevat dostatečným množstvím vody. Podávala jsem poté s jasminovou rýží, čerstvě najemno nakrájenou okurkou a dále jsem na pánvi osmahla na olivovem oleji kousek porku, červené a žluté papriky a lahudkove cibulky. Přidala najemno na plátky nakrájený stroužek česneku. A po mírném opeceni jsem zalila marinadou z pekáče, takže se chutě spojily. Zeleninovou směs jsem pri podávání kladla především na maso, aby se zakryla oskrabana cerna kůže. Byla to celkově chuťova bomba, vše se suprove doplnovalo.