• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Závin "Šílený Max"
    Napište svůj komentář k receptu

    Závin "Šílený Max"

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    2.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Závin "Šílený Max"
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • listové těsto
      • 400
        g jablka
      • 100
        g rumové perníčky
      • 100
        g krabí tyčinky
      • zelené olivy
      • vlašské ořechy
      • vejce na potření
      • mouka na podsypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Listové těsto vyválíme na obdélníky 35x20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme jablkovou směsí, posypeme olivami, ořechy a poklademe krabími tyčinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a svineme.
    2
    Závin 200 °C cca 17 minut.
    3
    Podáváme jako předkrm či chuťovku k bílému vínu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krůtí závin

    Krůtí závin

    Houbový závin

    Houbový závin

    Tvarohový závin

    Tvarohový závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 14. 5. 2009 08:13

      Nikde jsem nenapsala, že jsem květák s kakaem uvařila rovnou na oběd pro celou rodinu. Jen tak na ochutnání pro všechny. Ze zbytku byl mozeček.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 13. 5. 2009 13:58

      Zdenka, tu to nepatrí, ale keď si to začala...ten karfiol s kakaom sa u nás robí generácie, nie je to žiadny nový výmysel. A môžem ti povedať, že hlavne deti ho majú rady. Že sa to v Čechách nerobí, a ľudia nie sú na tú chuť zvyknutí, je iná vec. A moja rada : ak robím niečo úplne neznáme, tak neurobím celý karfiol, ale upravila by som 2-3 ružičky a ochutnala. Až potom by som sa rozhodla, či chutí a urobím celý alebo nie. A vyhodiť karfiol do popolnice, to by som teda nerobila s nijakým jedlom. Vždy sa to dá zachrániť.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 13. 5. 2009 09:31

      U nás tyhle "šílený" kombinace taky nejdou. Několikrát jsem neodolala a na zakladě obdivných komentářů něco zkusila. Vždy to však dopadlo stejně-škoda času a surovin. Po posledním experimentu s "Květákem s kakaem", který také letěl do popelnice, jsem tyto experimenty vzdala. Všimla jsem si, že u těchto zvláštních receptů převládají komentáře typu "to vypadá zajímavě, to určitě vyzkouším" apod. Pak už ale chybí komentáře, že to opravdu někdo vyzkoušel a bylo to k jídlu. Až na ten květák s kakaem, tam to pár lidí asi opravdu vyzkoušelo. Zkrátka 100 lidí 100 chutí.

    • Ostružina Lesní
      Ostružina Lesní | 12. 5. 2009 22:18

      Tak jsem tu šílenost zkusila, je to fakt šílený, nechtěl to ani náš pes, kterej dokáže sníst leccos. Ale proti chuti....

    • kamca macikova
      kamca macikova | 2. 7. 2008 14:58

      ten recept vypada zajimave,ovsem mnohem lip si umim pripravit jeden zavin s jablky,orechy a pernicky a druhy s kraby a olivami...ale zvedavost mi neda,uz se nemuzu dockat,az tohle upecu najednou:)

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 23. 9. 2006 13:42

      Zajímalo by mě,jestli to někdo vyzkoušel a jaký byl výsledek.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 4. 9. 2006 20:23

      Danuš,mě tady taky překvapilo spoustu receptů,u kterých jsem se musela zamyslet nad výslednou chutí a stejně mi nebylo zcela jasné jak hotový pokrm chutná a pak tedy následovala druhá fáze,ve které jsem musela daný pokrm vyzkoušet.Je fakt,že to nebylo vždy podle mého,ale ve více případech jsem byla mile překvapena výslednou chutí..:o))

    • Airan
      Airan | 4. 9. 2006 16:43

      Danuse, mne uz nic neprekvapi a verim, ze to muze byt dobre!

    • Danuše
      Danuše | 4. 9. 2006 14:16

      Abych pravdu řekla, taky jsem odvahu našla až poté, co jsem tu objevila "Bláznivou Mary" od Airan:-) a stálo to za to.

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 4. 9. 2006 12:23

      Je to opravdu šílené, na tohle nemám odvahu.

    • Danuše
      Danuše | 4. 9. 2006 11:35

      Zkuste. Ta šílená kombinace chutí donutí ochutnávat a ochutnávat ... a už není co:-)

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:18

      No vypadá to nádherně, zkusím!

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:51

      Opravdu přiléhavý název. Jsem z toho receptu na rozpacích. Zkusit či nezkusit?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Krabí tyčinky Listové těsto Mouka Rumové perníčky Vejce Vlašské ořechy Zelené olivy
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

    Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Koložvárské zelí

    Koložvárské zelí

    Drožďová pomazánka - Dědův recept

    Drožďová pomazánka - Dědův recept

    Výborné plněné papriky

    Výborné plněné papriky

    Benediktinská vejce

    Benediktinská vejce

    100% rajská šťáva - sterilovaná

    100% rajská šťáva - sterilovaná

    Krémová vajíčková pomazánka

    Krémová vajíčková pomazánka

    Bramboráky pro děti

    Bramboráky pro děti

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    60
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    29
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Barevné pomazánky - Brokolicová
    Barevné pomazánky -…
    21
    Kapustová polévka se slaninou
    Kapustová polévka se…

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Zavařenina z růží
    Zavařenina z růží
    Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
    Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
    Zavařování hub
    Zavařování hub
    Závin s nivou
    Závin s nivou
    Závin s uzeným masem
    Závin s uzeným masem
    Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
    Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
    • Recepty.cz
    • Závin "Šílený Max"
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí