Biskupský chlebíček - hrnkový

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • cukr krupice půl hrrnku
    • 1
      hrnek mléko cca
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g máslo změklé
    • sůl špetka
  • Dále dle chuti
    • kandované ovoce
    • nasekané ořechy nebo pomleté
    • čokoláda nasekaná
    • mandle nasekané nebo pomleté
    • sušené brusinky nebo rozinky
    • čokoládová poleva světlá či tmavá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.
2
Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
3
Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo mandle, kandované ovoce, nasekanou čokoládu, brusinky nebo rozinky.
4
Nakonec přidáváme po částech pevně vyšlehané bílky.
5
Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na velký biskupský chlebíček nebo do dvou vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet, kde těsto rozdělíme na dvě části.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů , dle velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí.
7
Po zchladnutí přelijeme světlou či tmavou polevou, případně z obou uděláme mramorování, případně ještě posypeme ořechy nebo mandlemi.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: