• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Biskupský chlebíček II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Biskupský chlebíček II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 33
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Biskupský chlebíček II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g hladká mouka
      • 120
        g hera
      • 150
        g moučkový cukr
      • 4
        ks žloutek
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • 4
        ks sníh z bílku
    • Náplň
      • 1
        balení rozinky
      • 100
        g čokoláda na vaření posekaná
      • 2
        dl ořechy sekané

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dávame do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Biskupský chlebíček s čokoládou II.

    Biskupský chlebíček s čokoládou II.

    Biskupský chlebíček

    Biskupský chlebíček

    Biskupský chlebíček

    Biskupský chlebíček

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Eliška
      Eliška | 24. 12. 2013 10:50

      Chtěla by jsem se zeptat na jak dlouho to mame dat do trouby a na jakou teplotu :-) moc děkuju ;-)

    • Zuzana Lehotská | 21. 12. 2013 14:53

      Postup je tedy velmi zjednodušený. Nejprve jsem šlehala žloutky s cukrem, až pak jsem zašlehala hodně měkkou heru, dál mouku s práškem do pečiva a na samý konec po troškách metličkou zapracovala sníh a kandované ovoce s čokoládou. Vypadá i voní výborně. Děkuji za recept.

    • Kačka
      Kačka | 30. 3. 2013 10:41

      Teď se mi peče ve formě na beránka, tak jsem zvědavá :-)

    • Marta
      Marta | 18. 11. 2012 15:29

      Varianta: Testo lze take dat do formicek na pracny (ty vymazat roztavenym maslem) a jsou z toho vyborne "madlenky" k snidani, ke kafi... Ja osobne jsem pripravila na vyzkouseni jen mini davku, nebot jsem mela jen jedno vajicko ;): tedy priblizne 35 g cukru (podle mnozstvi a sladkosti prisad) rozslehat se zloutkem, pridat rozehrate nebo hodne zmekle maslo (cca 30g), znovu prosehat. Ja si recept prizpusobila a pridala jsem trochu mleka, zdibek kvasnic a o trochu vic moukyna zahusteni testa: takze po maslu pridat priblizne 4 lzice mleka (+ zdibek kvasnic) a 40 g mouky. Utrit do hladka, zaslehat trochu kypriciho prasku a vmichat "primerene" kandovaneho ovoce. Dat do formicek (pozor, testo nabyde a bude chtit pretect ;) ) a upect. Jasne, kdo by rozehrival troubu na takove pidi mnozstvi... ale: - nikdo vas nenutidelat pididavku ;) - vyhoda par formicek je, ze je muzete rozlozit napriklad kolem formy na dort a pest oboji najednou. Progurmany nebo pro zkrasleni, cokoladova poleva, proc ne =) A pripominam pro nezkusene : vyklapime, stejne jako pracny, jeste horke hned po vyndni z trouby. Pozor na prstiky ;)

    • imagoimagor | 16. 5. 2012 06:58

      Katko, nejlepsi je maslo nechat trochu zmeknout mimo lednici a pak ho naslehat rucnim slehacem spolecne se zloutky a cukrem. Nasledne staci vmichat rucne (vareckou) ostatni ingredience, s tim, ze jako posledni lehce vmichas uslehane bilky. Hodne stesti! :-)

    • Katka
      Katka | 14. 4. 2012 19:31

      Dobrý den, jsem trochu amatér a chtěla jsem biskupský chlebíček vyzkoušet.Podle předchozích komentářů jsem utřela žloutky s cukrem, vyšlehala sníh s bílků, ale nevím si rady s tukem (Herou). Tu mám rozehřát na plotýnce do tekutého stavu? A tu tabulku čokolády mám nasekat na kousíčky a přidat do těsta? Děkuji za radu. Katka

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 9. 2. 2012 20:59

      Přesně tak, třeba já bych tam ty bílky prdla hned, vůbec bych to nevěděla.A asi bych se pak nestačila divit :D

    • pippiva
      pippiva | 9. 2. 2012 08:50

      V ingrediencich jsou napsany zvlast zloutky a zvlast snih z bilku, pro zkuseneho kuchare je z toho jasne, ze ma snih vmichat nakonec... Spis by to chtelo poopravit postup, pro zacatecniky je dost matouci. :-\

    • Adderek
      Adderek | 8. 2. 2012 21:35

      V žádném případě nemíchat všechny suroviny. Nejdříve je potřeba ušlehat sníh z bílků a rozetřít žloutky s trochou cukru a teprve poté vše smíchat. Chlebíček bude pak nadýchanější a jemnější. Co se mouky a cukru týče, já dal od každého stejně jako tuku (120g) a je toho tak akorát do jedné formičky na biskupský chlebíček.

    • recepty73
      recepty73 | 18. 1. 2012 22:29

      ...místo rozinek dávám kandované ovoce :-P ...

    • Ladia
      Ladia | 13. 4. 2011 09:37

      Zkuste přímo recept na biskupského beránka http://www.recepty.cz/recept/biskupsky-beranek-8591

    • JiKo29
      JiKo29 | 13. 4. 2011 08:02

      Ahoj všem, ráda bych zkusila tento biskupský chlebíček do formy na beránka, zkoušel jste to někdo prosím a jak to dopadlo? Děkuji

    • Ladia
      Ladia | 27. 10. 2010 08:26

      tady byl obrázek od paní Lenky Sedlářové.

    • Lenka Sedlářová
      Lenka Sedlářová | 8. 9. 2008 19:14

      Míšo, taky jsem ho pekla v 30cm formě. Z celé dávky a bylo to akorát (viz foto).

    • Míša Reiterová
      Míša Reiterová | 8. 9. 2008 18:59

      Dneska jsem si koupila klasickou hranatou formu na chlebíček (30cm) - byla hlubší než srnčí hřbet - ale bohužel jen jednu. Neporadil byste mi prosím někdo, jestli je proto potřeba dělat poloviční dávku, nebo by se vešla celá (či něco mezi)? Nebo jen zkušenost jak moc chlebíček nakyne! Děkuji!

    • Miluska Liveckova
      Miluska Liveckova | 1. 4. 2008 20:08

      Moucnik je vyborny, delam dvojitou davku do vyssiho plechu a polevam cokoladou. Akorat to nechutna jako biskupsky chlebicek, ktery kupujeme, po takovem stale jeste patram.

    • Tomáš Novotn Novotný
      Tomáš Novotn Novotný | 2. 3. 2008 20:36

      Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

    • Tomáš Novotn Novotný
      Tomáš Novotn Novotný | 2. 3. 2008 20:35

      Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

    • Mici
      Mici | 20. 1. 2008 12:29

      take chvalim. zkousela jsem v pekarne na chleba a i z ni je moc dobry.

    • Hanička
      Hanička | 2. 1. 2008 09:24

      Udělala jsem na plech, nastrouhala hořkou Studentskou pečeť, kterou nikdo z rodiny moc neji a nakrájela rozinky.Bylo to výborné.

    • Irena Zahoříková
      Irena Zahoříková | 21. 10. 2007 19:34

      Dneska jsme ho se sestrou upekly tátovi k narozeninám. Je skvělý! Nastrouhaly jsme do něj 70g Studentskou pečeť mléčnou a jednu hořkou, přidaly kandovanou pomerančovou kůru, rozinky - MŇAM!! Sice se nám ho nepodařilo pořádně vyklopit z bábovkové formy, ale i ty drobky byly výborný - zvlášť když jsme je omatlaly v čokoládě. Prostě paráda! Díky moc za skvělý recept. Určitě bude jedním z nejoblíbenějších v naší rodině. ;-D

    • Janča
      Janča | 12. 10. 2007 14:26

      Chystám se tento chlebíček vyzkoušet a mám dotaz, zda třete žloutky s tukem nebo se opravdu vše smíchá najednou? Díky..

    • petr
      petr | 12. 9. 2007 13:05

      prosim vas na kolik stupnu a jak dlouho pecete__

    • Vlasta Veselá
      Vlasta Veselá | 5. 7. 2007 13:11

      Dávám do něj i všecky možné bonbóny,co dětičkám nejedou.Po chlebíku se jen zapráší

    • Ivona Vetešníková
      Ivona Vetešníková | 16. 6. 2007 12:16

      Zkoušel jste tam někdo dávat kandované ovoce? Máme ho moc rádi - tak myslím,že to tím nezkazíme-ne?

    • Barbora Zouchová
      Barbora Zouchová | 8. 4. 2007 11:47

      Strááášně moc dobrý, pekla jsem včera večer a ráno je ještě lepší. Dávám za 1

    • Naďa Šichanová
      Naďa Šichanová | 22. 1. 2007 17:06

      RECEPT JEJE SUPER,VYZKOUŠELA JSEM A DÁVÁM TAKY ZA JEDNA,NEMÁ CHYBU,LEPŠÍ JE JEŠTĚ AŽ DRUHÝ DEN.

    • Bára
      Bára | 28. 12. 2006 18:28

      Opravdu moc dobry! Dala jsem misto rozinek kandované ovoce a jen se zaprášilo! Dávám 1!!!

    • Blanka Kočeová
      Blanka Kočeová | 9. 12. 2006 16:49

      Musím říct fakt výborný, dnes jsem upekla a jelikož nemám formu na chlebíček,dala jsem to na plech a nakrájela na malé kostičky, tak jak chtěla paní Jarka na Vánoce. I moje mladší dcera se olizovala, a ta jen tak něco nesní, je totiž pěkně mlsná. Už tam toho moc není a to ještě neochutnal manžel.Dávám 1 *.

    • Jarka
      Jarka | 30. 11. 2006 12:35

      Fakt to bylo výborné, zvažuji, že to upeču na plechu a nakrájím na malé kostičky na vánoce.

    • Vlaďka
      Vlaďka | 10. 11. 2006 08:56

      Včera jsem pekla, chtěla jsem vyzkoušet nový plech se 6 malými chlebíčky. Ještě nestihla ani zaschnout čokoládová poleva a už jsem ho musela dětem krájet. Chválili i tchán s tchyní. Dávám 1.

    • Romana Marešová
      Romana Marešová | 10. 6. 2006 11:56

      Výborný,mňam!Akorát ho jdu opět péct:o)

    • marie bozdechova
      marie bozdechova | 9. 5. 2006 17:35

      je fakt dobrý díky

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 11. 4. 2006 07:33

      Včera jsem si koupila silikonovou formu na chlebíček, tak jsem ji musela hned vyzkoušet. Zlákaly mě komentáře. Chlebíček je opravdu výborný, budu dělat častěji, dávám za 1.

    • Gabriela B
      Gabriela B | 23. 2. 2006 21:33

      Moc dobrý. Do těsta jsem přidala ještě balení kandovaných třešní. Jen se po něm zaprášilo.

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 23. 2. 2006 14:23

      Ráda bych na velikonoce udělala z tohoto těsta beránka, zkoušel to někdo? Stačí toto množství na beránkovou formu, mám větší hliníkovou formu díky

    • jan rumburak
      jan rumburak | 30. 1. 2006 14:45

      dobrá

    • Věra
      Věra | 20. 1. 2006 14:48

      Opravdu vynikající !!!Místo balení rozinek- dávám balení kandovaného ovoce.Nemá to chybu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 4. 11. 2005 09:38

      Markéto, plně s Vámi souhlasím. taky dělám tento chlebíček často, je vynikající . Zkuste přidat do těsta na kostičky nakrájené jablko - je to výborný - já ještě k tomu jablku dávám nasekané ořechy a čokoládu. Chlebíčky dělám buď dva, nebo jen jeden - kromě nějaké další buchty - protože chlebíček si naši hoši rozdělí s sebou na koleje. Já potom posbírám ty drobečky, co zbyly ...

    • Markéta
      Markéta | 3. 11. 2005 19:20

      tento moučník je moc dobrý,pokaždé když ho upeču za pár minut se po něm slehne zem a zbydou jen drobečky

    • Efka J.
      Efka J. | 28. 9. 2005 09:28

      Snadné, rychlé a výborné!!!

    • Simona
      Simona | 6. 7. 2005 15:45

      Dnes jsem moučník vyzkoušela. Recept je rychlý. Nabídla jsem i návštěvě a všichni si ho chválili. Vřele doporučuji.

    • Alu§ka Alu§ka
      Alu§ka Alu§ka | 6. 2. 2005 18:50

      Je opravdu VÝBORNÝ!!!!!!

    • Domča
      Domča | 29. 1. 2005 12:51

      Co tento recept vyšel,peču ho často a to raději z dvojité dávky.Nemá to chybu.Je rychlý a velmi dobrý.Když chci přinést někomu ochutnat,musím si kousek schovat.Ale i tak není jistota,že to donesu,protože i ten kousek jsem schopna sama sníst.Opravdu MOC DOBRÉ!!!

    • lucia
      lucia | 20. 1. 2005 18:06

      tento zakusok je skutocne velmi chutny u nas sa zjedol v priebehu chvilky a to nie sme velmi kolacovy :) je jednoduchy - ja som do neho dala namiesto orechov susenu nasekanu papayu a ananas piekla som to v elek. rure na 150 cca 45 minut

    • sabrina
      sabrina | 17. 12. 2004 16:28

      taky bych to chtela vyzkouset ale bohuzel nevidim v receptu jak dlouho a na kolik stupnu se to ma peci. poradi mi nekdo ? dekuji

    • Božena Pešková
      Božena Pešková | 17. 12. 2004 12:41

      Zkusila jsem a musím napsat že je to pohádka. Problém jen v tom, že budu muset více pohybovat abych si tento zákusek mohla dopřát častěji. Je to vynikající doporučuji....

    • Anonym
      Anonym | 5. 12. 2004 16:30

      Mnam,pred chvili jsem ho dopekla ,je silene dobry!!!Akorat by me zajimalo,jak dlouho vydrzi,da se ho spolecne s cukrovim odpocivat?

    • Kuzman
      Kuzman | 14. 10. 2004 07:08

      dobrota! Davam 1

    • Jana z VM
      Jana z VM | 12. 10. 2004 07:52

      Tak jsem to vyzkousela, jenom místo rozinek jsem dala dvě jablka nakrájená na kostičky a bylo to moc dobré. Čokoládou jsem už nepolévala, naši hoši to nemají rádi. Ale je to moc dobré, příště to udělám z dvojité dávky, není toho moc pro pětičlennou rodinu, jenom takový zákuseček.

    • Dusan Kusin
      Dusan Kusin | 4. 10. 2004 13:56

      Je to velmi chutový zákusek.To proste musite skusit jinač to nejde popsat!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Italská omáčka

    Italská omáčka

    Bulharská pomazánka

    Bulharská pomazánka

    Bábovka s jablky a ořechy

    Bábovka s jablky a ořechy

    Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

    Kokosovo-čokoládová buchta s…

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Nejlepší dort

    Nejlepší dort

    Brokolicovo-bramborové placičky

    Brokolicovo-bramborové placičky

    Těstoviny s rajčatovou omáčkou

    Těstoviny s rajčatovou omáčkou

    Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

    Sladký zeleninový salát z paprik,…

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    23
    Sušené maso
    Sušené maso
    21
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    AHA.cz Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    AHA.cz Deník Aha! 20.4.2021

    Deník Aha! 20.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Ženy.cz Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Další doporučené recepty:

    Biskupský chlebíček
    Biskupský chlebíček
    Biskupský chlebíček
    Biskupský chlebíček
    Biskupský chlebíček - hrnkový
    Biskupský chlebíček - hrnkový
    Biskupský chlebíček s čokoládou II.
    Biskupský chlebíček s čokoládou II.
    Biskupský chlebíček VII.
    Biskupský chlebíček VII.
    Blboně
    Blboně
    • Recepty.cz
    • Biskupský chlebíček II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí