Biskupský chlebíček II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dávame do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eliška
    Eliška |

    24. 12. 2013 10:50

    Chtěla by jsem se zeptat na jak dlouho to mame dat do trouby a na jakou teplotu :-) moc děkuju ;-)

  • Zuzana Lehotská
    Zuzana Lehotská |

    21. 12. 2013 14:53

    Postup je tedy velmi zjednodušený. Nejprve jsem šlehala žloutky s cukrem, až pak jsem zašlehala hodně měkkou heru, dál mouku s práškem do pečiva a na samý konec po troškách metličkou zapracovala sníh a kandované ovoce s čokoládou. Vypadá i voní výborně. Děkuji za recept.

  • Kačka
    Kačka |

    30. 3. 2013 10:41

    Teď se mi peče ve formě na beránka, tak jsem zvědavá :-)

  • Marta
    Marta |

    18. 11. 2012 15:29

    Varianta: Testo lze take dat do formicek na pracny (ty vymazat roztavenym maslem) a jsou z toho vyborne "madlenky" k snidani, ke kafi... Ja osobne jsem pripravila na vyzkouseni jen mini davku, nebot jsem mela jen jedno vajicko ;): tedy priblizne 35 g cukru (podle mnozstvi a sladkosti prisad) rozslehat se zloutkem, pridat rozehrate nebo hodne zmekle maslo (cca 30g), znovu prosehat. Ja si recept prizpusobila a pridala jsem trochu mleka, zdibek kvasnic a o trochu vic moukyna zahusteni testa: takze po maslu pridat priblizne 4 lzice mleka (+ zdibek kvasnic) a 40 g mouky. Utrit do hladka, zaslehat trochu kypriciho prasku a vmichat "primerene" kandovaneho ovoce. Dat do formicek (pozor, testo nabyde a bude chtit pretect ;) ) a upect. Jasne, kdo by rozehrival troubu na takove pidi mnozstvi... ale: - nikdo vas nenutidelat pididavku ;) - vyhoda par formicek je, ze je muzete rozlozit napriklad kolem formy na dort a pest oboji najednou. Progurmany nebo pro zkrasleni, cokoladova poleva, proc ne =) A pripominam pro nezkusene : vyklapime, stejne jako pracny, jeste horke hned po vyndni z trouby. Pozor na prstiky ;)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    16. 5. 2012 06:58

    Katko, nejlepsi je maslo nechat trochu zmeknout mimo lednici a pak ho naslehat rucnim slehacem spolecne se zloutky a cukrem. Nasledne staci vmichat rucne (vareckou) ostatni ingredience, s tim, ze jako posledni lehce vmichas uslehane bilky. Hodne stesti! :-)

  • Katka
    Katka |

    14. 4. 2012 19:31

    Dobrý den, jsem trochu amatér a chtěla jsem biskupský chlebíček vyzkoušet.Podle předchozích komentářů jsem utřela žloutky s cukrem, vyšlehala sníh s bílků, ale nevím si rady s tukem (Herou). Tu mám rozehřát na plotýnce do tekutého stavu? A tu tabulku čokolády mám nasekat na kousíčky a přidat do těsta? Děkuji za radu. Katka

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    9. 2. 2012 20:59

    Přesně tak, třeba já bych tam ty bílky prdla hned, vůbec bych to nevěděla.A asi bych se pak nestačila divit :D

  • pippiva
    pippiva |

    9. 2. 2012 08:50

    V ingrediencich jsou napsany zvlast zloutky a zvlast snih z bilku, pro zkuseneho kuchare je z toho jasne, ze ma snih vmichat nakonec... Spis by to chtelo poopravit postup, pro zacatecniky je dost matouci. :-\

  • Adderek
    Adderek |

    8. 2. 2012 21:35

    V žádném případě nemíchat všechny suroviny. Nejdříve je potřeba ušlehat sníh z bílků a rozetřít žloutky s trochou cukru a teprve poté vše smíchat. Chlebíček bude pak nadýchanější a jemnější. Co se mouky a cukru týče, já dal od každého stejně jako tuku (120g) a je toho tak akorát do jedné formičky na biskupský chlebíček.

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 1. 2012 22:29

    ...místo rozinek dávám kandované ovoce :-P ...

  • Ladia
    Ladia |

    13. 4. 2011 09:37

    Zkuste přímo recept na biskupského beránka http://www.recepty.cz/recept/biskupsky-beranek-8591

  • JiKo29
    JiKo29 |

    13. 4. 2011 08:02

    Ahoj všem, ráda bych zkusila tento biskupský chlebíček do formy na beránka, zkoušel jste to někdo prosím a jak to dopadlo? Děkuji

  • Ladia
    Ladia |

    27. 10. 2010 08:26

    tady byl obrázek od paní Lenky Sedlářové.

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    8. 9. 2008 19:14

    Míšo, taky jsem ho pekla v 30cm formě. Z celé dávky a bylo to akorát (viz foto).

  • Míša Reiterová
    Míša Reiterová |

    8. 9. 2008 18:59

    Dneska jsem si koupila klasickou hranatou formu na chlebíček (30cm) - byla hlubší než srnčí hřbet - ale bohužel jen jednu. Neporadil byste mi prosím někdo, jestli je proto potřeba dělat poloviční dávku, nebo by se vešla celá (či něco mezi)? Nebo jen zkušenost jak moc chlebíček nakyne! Děkuji!

  • Miluska Liveckova
    Miluska Liveckova |

    1. 4. 2008 20:08

    Moucnik je vyborny, delam dvojitou davku do vyssiho plechu a polevam cokoladou. Akorat to nechutna jako biskupsky chlebicek, ktery kupujeme, po takovem stale jeste patram.

  • Tomáš Novotn Novotný
    Tomáš Novotn Novotný |

    2. 3. 2008 20:36

    Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

  • Tomáš Novotn Novotný
    Tomáš Novotn Novotný |

    2. 3. 2008 20:35

    Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

  • Mici
    Mici |

    20. 1. 2008 12:29

    take chvalim. zkousela jsem v pekarne na chleba a i z ni je moc dobry.

  • Hanička
    Hanička |

    2. 1. 2008 09:24

    Udělala jsem na plech, nastrouhala hořkou Studentskou pečeť, kterou nikdo z rodiny moc neji a nakrájela rozinky.Bylo to výborné.

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    21. 10. 2007 19:34

    Dneska jsme ho se sestrou upekly tátovi k narozeninám. Je skvělý! Nastrouhaly jsme do něj 70g Studentskou pečeť mléčnou a jednu hořkou, přidaly kandovanou pomerančovou kůru, rozinky - MŇAM!! Sice se nám ho nepodařilo pořádně vyklopit z bábovkové formy, ale i ty drobky byly výborný - zvlášť když jsme je omatlaly v čokoládě. Prostě paráda! Díky moc za skvělý recept. Určitě bude jedním z nejoblíbenějších v naší rodině. ;-D

  • Janča
    Janča |

    12. 10. 2007 14:26

    Chystám se tento chlebíček vyzkoušet a mám dotaz, zda třete žloutky s tukem nebo se opravdu vše smíchá najednou? Díky..

  • petr
    petr |

    12. 9. 2007 13:05

    prosim vas na kolik stupnu a jak dlouho pecete__

  • Vlasta Veselá
    Vlasta Veselá |

    5. 7. 2007 13:11

    Dávám do něj i všecky možné bonbóny,co dětičkám nejedou.Po chlebíku se jen zapráší

  • Ivona Vetešníková
    Ivona Vetešníková |

    16. 6. 2007 12:16

    Zkoušel jste tam někdo dávat kandované ovoce? Máme ho moc rádi - tak myslím,že to tím nezkazíme-ne?

  • Barbora Zouchová
    Barbora Zouchová |

    8. 4. 2007 11:47

    Strááášně moc dobrý, pekla jsem včera večer a ráno je ještě lepší. Dávám za 1

  • Naďa Šichanová
    Naďa Šichanová |

    22. 1. 2007 17:06

    RECEPT JEJE SUPER,VYZKOUŠELA JSEM A DÁVÁM TAKY ZA JEDNA,NEMÁ CHYBU,LEPŠÍ JE JEŠTĚ AŽ DRUHÝ DEN.

  • Bára
    Bára |

    28. 12. 2006 18:28

    Opravdu moc dobry! Dala jsem misto rozinek kandované ovoce a jen se zaprášilo! Dávám 1!!!

  • Blanka Kočeová
    Blanka Kočeová |

    9. 12. 2006 16:49

    Musím říct fakt výborný, dnes jsem upekla a jelikož nemám formu na chlebíček,dala jsem to na plech a nakrájela na malé kostičky, tak jak chtěla paní Jarka na Vánoce. I moje mladší dcera se olizovala, a ta jen tak něco nesní, je totiž pěkně mlsná. Už tam toho moc není a to ještě neochutnal manžel.Dávám 1 *.

  • Jarka
    Jarka |

    30. 11. 2006 12:35

    Fakt to bylo výborné, zvažuji, že to upeču na plechu a nakrájím na malé kostičky na vánoce.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    10. 11. 2006 08:56

    Včera jsem pekla, chtěla jsem vyzkoušet nový plech se 6 malými chlebíčky. Ještě nestihla ani zaschnout čokoládová poleva a už jsem ho musela dětem krájet. Chválili i tchán s tchyní. Dávám 1.

  • Romana Marešová
    Romana Marešová |

    10. 6. 2006 11:56

    Výborný,mňam!Akorát ho jdu opět péct:o)

  • marie bozdechova
    marie bozdechova |

    9. 5. 2006 17:35

    je fakt dobrý díky

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    11. 4. 2006 07:33

    Včera jsem si koupila silikonovou formu na chlebíček, tak jsem ji musela hned vyzkoušet. Zlákaly mě komentáře. Chlebíček je opravdu výborný, budu dělat častěji, dávám za 1.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    23. 2. 2006 21:33

    Moc dobrý. Do těsta jsem přidala ještě balení kandovaných třešní. Jen se po něm zaprášilo.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    23. 2. 2006 14:23

    Ráda bych na velikonoce udělala z tohoto těsta beránka, zkoušel to někdo? Stačí toto množství na beránkovou formu, mám větší hliníkovou formu díky

  • jan rumburak
    jan rumburak |

    30. 1. 2006 14:45

    dobrá

  • Věra
    Věra |

    20. 1. 2006 14:48

    Opravdu vynikající !!!Místo balení rozinek- dávám balení kandovaného ovoce.Nemá to chybu.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    4. 11. 2005 09:38

    Markéto, plně s Vámi souhlasím. taky dělám tento chlebíček často, je vynikající . Zkuste přidat do těsta na kostičky nakrájené jablko - je to výborný - já ještě k tomu jablku dávám nasekané ořechy a čokoládu. Chlebíčky dělám buď dva, nebo jen jeden - kromě nějaké další buchty - protože chlebíček si naši hoši rozdělí s sebou na koleje. Já potom posbírám ty drobečky, co zbyly ...

  • Markéta
    Markéta |

    3. 11. 2005 19:20

    tento moučník je moc dobrý,pokaždé když ho upeču za pár minut se po něm slehne zem a zbydou jen drobečky

  • Efka J.
    Efka J. |

    28. 9. 2005 09:28

    Snadné, rychlé a výborné!!!

  • Simona
    Simona |

    6. 7. 2005 15:45

    Dnes jsem moučník vyzkoušela. Recept je rychlý. Nabídla jsem i návštěvě a všichni si ho chválili. Vřele doporučuji.

  • Alu§ka Alu§ka
    Alu§ka Alu§ka |

    6. 2. 2005 18:50

    Je opravdu VÝBORNÝ!!!!!!

  • Domča
    Domča |

    29. 1. 2005 12:51

    Co tento recept vyšel,peču ho často a to raději z dvojité dávky.Nemá to chybu.Je rychlý a velmi dobrý.Když chci přinést někomu ochutnat,musím si kousek schovat.Ale i tak není jistota,že to donesu,protože i ten kousek jsem schopna sama sníst.Opravdu MOC DOBRÉ!!!

  • lucia
    lucia |

    20. 1. 2005 18:06

    tento zakusok je skutocne velmi chutny u nas sa zjedol v priebehu chvilky a to nie sme velmi kolacovy :) je jednoduchy - ja som do neho dala namiesto orechov susenu nasekanu papayu a ananas piekla som to v elek. rure na 150 cca 45 minut

  • sabrina
    sabrina |

    17. 12. 2004 16:28

    taky bych to chtela vyzkouset ale bohuzel nevidim v receptu jak dlouho a na kolik stupnu se to ma peci. poradi mi nekdo ? dekuji

  • Božena Pešková
    Božena Pešková |

    17. 12. 2004 12:41

    Zkusila jsem a musím napsat že je to pohádka. Problém jen v tom, že budu muset více pohybovat abych si tento zákusek mohla dopřát častěji. Je to vynikající doporučuji....

  • Anonym
    Anonym |

    5. 12. 2004 16:30

    Mnam,pred chvili jsem ho dopekla ,je silene dobry!!!Akorat by me zajimalo,jak dlouho vydrzi,da se ho spolecne s cukrovim odpocivat?

  • Kuzman
    Kuzman |

    14. 10. 2004 07:08

    dobrota! Davam 1

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 10. 2004 07:52

    Tak jsem to vyzkousela, jenom místo rozinek jsem dala dvě jablka nakrájená na kostičky a bylo to moc dobré. Čokoládou jsem už nepolévala, naši hoši to nemají rádi. Ale je to moc dobré, příště to udělám z dvojité dávky, není toho moc pro pětičlennou rodinu, jenom takový zákuseček.

  • Dusan Kusin
    Dusan Kusin |

    4. 10. 2004 13:56

    Je to velmi chutový zákusek.To proste musite skusit jinač to nejde popsat!