Galetka s rebarborou a malinami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 70
      g máslo studené
    • 120
      g hladká mouka špaldová nebo pšeničná
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce studená voda ledová
    • vejce na potření
  • Náplň
    • 250
      g rebarbora
    • 150
      g maliny
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 40 minut odpočinout do ledničky.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na kulatý plát silný přibližně 3–5 mm a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Rebarboru očistěte, nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm a smíchejte s malinami, cukrem a škrobem.
3
Ovocnou náplň položte na střed vyváleného těsta a nechte volný okraj široký asi 4 cm. Ten přeložte přes náplň a potřete rozšlehaným vejcem. Na závěr celou galetku posypte třtinovým cukrem. Pečte 35–40 minut.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: