Slaninové vepřové plátky s hlívou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové kotlety nebo kýta, krkovice..., cca
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor
    • jíška
    • vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z obou stran společně s na nudličky pokrájenou slaninou.
2
Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět i nasekaný česnek se zázvorem. Následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, přilijeme cca 2 - 2,5 dl vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí masa, za občasné kontroly a případného podlití.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nakonec omáčku zahustíme buď troškou jíšky nebo solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Vše krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme s libovolnou přílohou dle vlastní chuti: brambory, kaše, noky, rýže, těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: