• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Slaninový chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Slaninový chléb

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 15 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Slaninový chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        hrnek voda (hrnek = 200 ml)
      • 2
        lžička ocet
      • 3
        hrnek hladká mouka
      • 1
        hrnek mouka žitná chlebová
      • 1
        hrnek grahamová mouka
      • 1
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 2
        lžička kmín
      • 2
        lžička sušené droždí
      • 100
        g slanina česneková

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém signálu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Nejlepší je česneková, chléb slaví úspěch i s uzeným masem.
    2
    Chléb je měkký a nadýchaný i třetí den. Pokud se vám nechce kombinovat 3 druhy mouky, lze použít i 4 hrnky hladké mouky a 1 hrnek mouky grahamové. Pekárna ETA (nebo Vega, Clatronic, AFK) program klasický (=základní, normální apod.), velikost II, kůrka střední.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzský slaninový chléb

    Francouzský slaninový chléb

    Slaninový hřbet

    Slaninový hřbet

    Chléb

    Chléb

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Martina Hanáčková
      Martina Hanáčková | 18. 7. 2009 16:22

      Moc dobrý chleba. Včera jsem ho zkoušela, protože mi mamča koupila slaninu. Jelikož ji normálně nejím, tak jsem zkusila tento chleba a dneska jsem ho pekla znovu. Prostě super :-).

    • Anna Bujoková
      Anna Bujoková | 27. 1. 2008 14:50

      Nazdar pekařky,teď jsme s manželem načli tento chlebíček a prostě,nemá chybu!!!! Rada pro některé: po upečení každého chleba, ještě teplého, potřete ho slanou vodou a má výbornou kůrčičku.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 2. 1. 2008 20:33

      pekaren mi priniesol jezisko a moj prvy chlieb bol podla tohto receptu. kym sa urobil tak som sa na to pozerala ako na televizor. chlebicek je makky a vonavy. v tescu som dostala iba grahamovu muku, tak som robila z hladkej a graham. postupne budem skusat vsetky recepty a tak zatial nehodnotim, pretoze nemam s cim porovnavat.....ale ako hovorim, je to moj uplne prvy prvucky bochnik a som nim nadsena.

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 29. 12. 2007 07:53

      Prosím, jak velké kostičky té slaniny krájíte?

    • LEO - amonym
      LEO - amonym | 13. 12. 2007 16:03

      nešlo mi o program ale o velikost chleba. V Siestě mi to přeteklo.

    • Máří
      Máří | 11. 12. 2007 22:32

      Anonyme, program základní snad má každá pekárna, hmotnost chleba bude odhadem 1 kg, tak jestli máš malou pekárnu, dej méně surovin.

    • Anonym
      Anonym | 10. 12. 2007 15:18

      v návodu je psaná Eta, ale není uvedeno ve kterém tipu pekárny.

    • Zuza
      Zuza | 5. 11. 2007 16:03

      dnes jsem upekla a je užasný už je půlka pryč :-) přidala jsem ještě lžičku suš. česneku příště přidám aspon 3 !! chlebíček je jedna básen

    • Pavla Junková
      Pavla Junková | 5. 7. 2007 10:22

      Dobrý den-jedním slovem-VÝBORNÝ!!!!

    • Pavla Junková
      Pavla Junková | 4. 7. 2007 19:21

      Dobrý den, moc děkuji za recept, chleba je vynikající a vůně-jedna báseň. Chleba nemá chybu...děkuji za recept...Pavla

    • Kremlovka
      Kremlovka | 22. 1. 2007 14:52

      Dobrý den,paní Danuše chci Vám poděkovat za to úsilí uveřejňovat tak krásné a chutné recepty.Mám pekárnu od vánoc a zatím vedly spíče hotové směsi,ale po přečtení vašich receptů,zkusím i něco jiného.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 29. 11. 2006 17:51

      Ivo, já dávám všude obyčejnou hladkou z obchodu a je to v poho:-)

    • Danuše
      Danuše | 29. 11. 2006 17:48

      Vůbec si tím nelamte hlavu, stačí úplně obyčejná.

    • Iva Hrubá
      Iva Hrubá | 29. 11. 2006 14:15

      Prosím,poraďtě.Ta hladká mouka může být obyčejná,co je v obchodech,nebo musí být nějaká speciální.Děkuji.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 21. 11. 2006 14:39

      Danuše, tento je také moc dobrý ( ostatně jak jinak - od Vás:-)) Dala jsem půl na půl uzené a obyčejnou slaninu. Grahamovou mouku také ještě nemám, peču se žitnou celozrnnou, tu seženu všude. Dávám 1.

    • Iva Hoffmanová
      Iva Hoffmanová | 4. 9. 2006 17:35

      Pekla jsem ho ve čtvrtek a protože jsme byli s manželem sami doma, zbyl i na sobotu a opravdu byl vláčný a stále moc dobrý. Jen jsem neměla grahamovou mouku, tak jsem dala také 2 hrnky žitné (jako paní Pavlína) a neměl chybu. Dávám 1

    • Vlasta
      Vlasta | 30. 8. 2006 07:53

      Dobrý den, vlastním pekárnu teprve dva dny a zatímco první den jsem vyráběla pouze těsta, včera jsem se pustila do prvního chlebíku. Receptů je všude spousta, ale vyhrál to Váš slaninový chléb. Pekla jsem ho s uzeným masem a výsledek je nad očekávání. Postupně budu zkoušet i další recepty, ale tento chléb budu péct častěji. Dávám za 1.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 27. 8. 2006 22:37

      Díky za pochvalu. To se vždycky čte nádherně.

    • Kajka
      Kajka | 26. 8. 2006 19:57

      Paní Danuše , ty Vaše chleby jsou skvělé. Dnes jsem pekla tento slaninový, no je prostě báječný. I obyčejný chléb podle Vás je vynikajíc. Mám pekárničku ETA Sympatic a jsem velmi spokojená. Děkuji za skvělé recepty. Kdo se právě rozmýšlí nad domácí pekárnou, tak ať neváhá a opravdu si ji koupí. Ta investice se vyplatí, uvidíte.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 11. 8. 2006 08:25

      Celozrnná mouka tomu dodá zase jinou konzistenci a i chuť (podle mých zkušeností je pak chleba hutnější). Ale to už záleží na chuťových zvyklostech každého zvlášť. U nás se musí kombinace mouky střídat dle požadavků jednotlivých členů rodiny:-) Kombinace uvedená v receptu má za výsledek chleba v nadýchanější verzi.

    • Anonym
      Anonym | 10. 8. 2006 20:34

      Děkuji za odpověď, a můžete to být" PRO-BIO celozrnná mouka žitná jemně mletá"?Michala

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:52

      Moukami jsou u nás dobře zásobené řetězce Tesco a Kaufland, Hypernova má zase dobrý výběr BIO přísad. A prodejny typu Racio to všechno doplňují. Chce to opravdu zpočátku oběhnout všechno. Hodně štěstí.

    • Anonym
      Anonym | 9. 8. 2006 21:54

      Prosím Vás , kde kupujete žitnou chlebovou mouku?

    • Pavlína Matušková
      Pavlína Matušková | 9. 8. 2006 20:30

      Tak jsem to vyzkoušela bez grahamové mouky, jen 2 hrníčky žitné a taky je to skvělé. Jen nevím, jak jste přišli na to,že je vláčný i třetí den. My jsme ho snědli hned :-)

    • Eva
      Eva | 8. 8. 2006 21:52

      Koupila jsem si domácí pekárnu, tak zkouším všechny možné recepty. Tento taky určitě vyzkouším. Díky.

    • Danuše
      Danuše | 8. 8. 2006 18:35

      Zrovna u tohoto chleba mě odměrky ještě nikdy nezklamaly. Ovšem mouka se u nás nikdy neskladuje dlouho, na to se peče příliš často:-)

    • jaja 13
      jaja 13 | 8. 8. 2006 16:09

      Chleba bude určitě dobrý, ale neosvědčilo se mi měření surovin na hrnečky nebo odměrky. Nejlepší je používat digitální váhu.

    • Danuše
      Danuše | 8. 8. 2006 13:23

      Vyzkoušejte, fantazii a experimentování se meze nekladou. Já mám z kombinace hladké a žitné vyzkoušený chléb česnekový, který je u nás na 2. místě. Na 1. je právě tento slaninový:-)

    • Pavlína Matušková
      Pavlína Matušková | 8. 8. 2006 12:23

      A mohla bych dát místo grahamové mouky 2 hrnky té žitné chlebové?

    • zunicka
      zunicka | 8. 8. 2006 11:05

      Marus,pekaren je super vec!Mam znacku Clatronic a som velmi spokojna.Odkedy ju mam,pecivo som v obchode nekupovala.

    • Maruš
      Maruš | 8. 8. 2006 10:36

      Pořád zvažuji koupi pekárny,kloním se k značce ETA-Harmony.Zavřeli nám jedinou pultovku,co jsme měli a zima se blíží.Z receptů bych si tady už určitě vybrala a asi majitelé pekáren jsou spokojeni.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Slanina Sůl Sušené droždí Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rajská omáčka II.

    Rajská omáčka II.

    Snadný štrůdl

    Snadný štrůdl

    Valentýnský řez

    Valentýnský řez

    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

    Pesto Rosso

    Pesto Rosso

    Sirup z rybízové šťávy

    Sirup z rybízové šťávy

    Brokolicové tagliatelle

    Brokolicové tagliatelle

    Frittata

    Frittata

    Sýrovo-šunková pomazánka

    Sýrovo-šunková pomazánka

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    170
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    28
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Rybí filé v těstíčku
    Rybí filé v těstíčku

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Psychiatr: Drogy můžou zlepšit kvalitu života, psychedelika léčí deprese i alkoholismus, ketamin se užívá i u dětí

    Psychiatr: Drogy můžou zlepšit kvalitu života, psychedelika léčí deprese i alkoholismus, ketamin se užívá i u dětí

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Slaninové vepřové plátky s hlívou
    Slaninové vepřové plátky s hlívou
    Slaninovosýrové houstičky
    Slaninovosýrové houstičky
    Slaninový hřbet
    Slaninový hřbet
    Slaný anglický koláč
    Slaný anglický koláč
    Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
    Slaný bramborový koláč se sýrem a…
    Slaný cuketový koláč -  bez mouky
    Slaný cuketový koláč - bez mouky
    • Recepty.cz
    • Slaninový chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí