• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Francouzský slaninový chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzský slaninový chléb

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzský slaninový chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 280
        ml voda
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 1,50
        lžička sůl
      • 1
        lžička cukr
      • 480
        g hladká mouka pšeničná světlá
      • 1
        lžička droždí
      • 100
        g slanina

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme chleba z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
    2
    Výsledek - nadýchaný voňavý bílý chleba s kůrčičkou křupavou jako francouzská bagetka.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Slaninový chléb

    Slaninový chléb

    Slaninový hřbet

    Slaninový hřbet

    Francouzský plátek

    Francouzský plátek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:15

      Opět skvělý chlebik.... Dala jsem slaninu a přidala česnek. Nemel chybu

    • Vegeta
      Vegeta | 16. 10. 2010 21:02

      Hlavně zařadit do bezmasých. Na slanině si každý vegetarián pochutná.

    • Iveta Janatová
      Iveta Janatová | 26. 4. 2008 21:11

      U nás taky máme rádi chleba se slaninou,já tedy dávám anglickou slaninu a přidám i pažitku.Moc dobré.

    • Hana Valentová
      Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:04

      právě se peče, jsem zvědavá..

    • Jana Lukášová
      Jana Lukášová | 14. 3. 2008 08:30

      Tento chlebík jsem pekla už dvakrát. Poprvé přesně podle receptu, po druhé jsem slaninu osmahla na cibulce. Osmahla jsem to na těch 2 lžících oleje a přidala po zvukovém signálu. Moc doporučuji!!! Díky cibulce byl chleba krásně provoněný.

    • Marťulinka
      Marťulinka | 19. 2. 2008 23:55

      Dobrý večer.Dneska jsem dělala tento chlebík a musím dát 1 s *.Opravdu vynikající.Zatím nám chutnal nejvíc.Přidala jsem na kousíčky uzené masíko a slunečnicová semínka.Děkuji a přeji všem dobrou chuť:-))

    • Kateřina Sprušanská
      Kateřina Sprušanská | 11. 2. 2008 14:04

      aha tak to je možné že někdo z rodiny chtěl chlebík zkontrolovat a tím zkazil no tak zase zkusím a uvidím jinak konzistenci mám odpovídající takže tím to nebude ale otvírání pekárny je možné to se mohlo státi. díky

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 2. 2008 07:03

      Pani Katka, neotvárate pekáreň počas kysnutia ? Posledný raz, kedy môžete otvoriť pekáreň, je pred posledným kysnutím, potom už nie, vpustíte chladnejší vzduch a cesto zvykne prepadnúť.

    • Máří
      Máří | 9. 2. 2008 23:29

      Propadlý chleba vznikne, když je moc tekutin nebo droždí. Kontrolujte těsto během hnětení - musí vzniknout nabalující se koule, která se odlepuje od formy. Když přidáte mouky příliš, bude chleba praskat.

    • Kateřina Sprušanská
      Kateřina Sprušanská | 9. 2. 2008 19:46

      něco se mi nepovedlo, výborně chutnal ale měla jsem takový problém který mám teda skoro u všech chlebíků které peču na programu klasik nebo toastový (french nemám) a střed mám vždycky nižší než kraje rozdíl cca 5 cm je takový propadlý, chuťově superr ale vizuálně hrůza, recepty dodržuju přesně myslím gramáž, snažím se i teplotu vody a pořadí surovin ach jo. díky

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 29. 1. 2008 13:12

      Doporučuji do chleba přidat jednu malou smaženou cibulku na kostičky. Osmažím jí na těch 2 lžicích oleje a dávám hned na začátku.

    • Helča z hor
      Helča z hor | 29. 1. 2008 11:11

      Musím se přidat k paní Ilonce.Pekla jsem taktéž v Moulinex Home Bread a chléb byl opravdu vynikající s křupavou kůrčičkou.Jen se po něm zaprášilo...Dávám za 1!

    • Radka Albrechtová
      Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:01

      akou mám nastavit velikost bochníku a vypečení? Chtěla bych ho moc vyzkoušet!

    • Ilona Brokešová
      Ilona Brokešová | 5. 1. 2008 13:58

      Právě jsem dopekla tento vynikající chlebík.Autorovi receptu dávám 1*.Je tak nadýchaný, voňavý a křupavoučký.Pekla jsem ho v troubě Moulinex Home Bread, peče úplně sama.

    • Katy Hospodar
      Katy Hospodar | 30. 12. 2007 20:49

      Dnes jsem upekla Váš chlebík a byl vynikající, děkuji moc za recept!!! Pekla jsem ho v pekárně ETA Harmony na programu "toustový" barva kůrky tmavá, chlebík se povedl výtečně, kůrčička je krásně tmavá a hlavně výborně chutnal manželovi:-)

    • Richard
      Richard | 28. 5. 2007 17:23

      A co barva kůrky?

    • Jana Hrubcová
      Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:34

      Zkusila jsem a chleba byl výborný.Slaninu se mi sice ztratila/vypekla nebo nevím/ale ovoněla celý bochník.Druhý den jsem zkusila totéž ale s uzeným masem a bylo to super.Ani ho doma nechtěli mazat

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 13. 9. 2006 07:53

      Přesně tak, slaninu na drobné kostičky.

    • Adéla
      Adéla | 12. 9. 2006 18:48

      tu slaninu na kostičky?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
    Maso Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Slanina Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsíčka á la Lada

    Kuřecí prsíčka á la Lada

    Čočková pomazánka

    Čočková pomazánka

    Mňamka z listového těsta

    Mňamka z listového těsta

    Bábovka s broskvemi

    Bábovka s broskvemi

    Výborná tvarohová pomazánka

    Výborná tvarohová pomazánka

    Medovník s čokoládou

    Medovník s čokoládou

    Pomazánka z tvrdého salámu

    Pomazánka z tvrdého salámu

    Kořeněný patizon v těstíčku

    Kořeněný patizon v těstíčku

    Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

    Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    57
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    44
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    30
    Jablkový koláč ve skleničce
    Jablkový koláč ve…
    26
    Kokosové tiramisu
    Kokosové tiramisu
    23
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Reflex.cz Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Francouzský máslový koláč Chinois
    Francouzský máslový koláč Chinois
    Francouzský ořechový koláč
    Francouzský ořechový koláč
    Francouzský plátek
    Francouzský plátek
    Francouzský toast
    Francouzský toast
    Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
    Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
    Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
    Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo…
    • Recepty.cz
    • Francouzský slaninový chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí