• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Luxusní punčák
    Napište svůj komentář k receptu

    Luxusní punčák

    autor: TheKacabi
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: 80 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Luxusní punčák
    Luxusní punčák
    Luxusní punčák
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    16 porce
    • Těsto
      • 6
        ks vejce
      • polohrubá mouka
      • cukr krystal
      • 3
        lžíce olej
      • 3
        lžíce voda
    • Nálev
      • 300
        g cukr krystal přibližně
      • 250
        ml voda
      • hnědý rum dle chuti
      • bílý punč není nutný
      • citronová šťáva
      • potravinářské barvivo červené a žluté
      • marmeláda nejlepší rybízová, ale můžete i jinou kyselejší
    • Poleva
      • moučkový cukr
      • citronová šťáva
      • hnědý rum nebo punč
      • čokoláda

    Postup přípravy receptu

    1
    Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to). Použila jsem kulatou formu o průměru 22 cm, můžete použít i menší.
    2
    1. Zvažte vajíčka i se skořápkou. Budete potřebovat stejné množství mouky i cukru. Měli byste použít vajíčka pokojové teploty.
    3
    2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
    4
    3. Rozehřejte troubu asi na 170°C.
    5
    4. V druhé míse vyšlehejte téměř bílou pěnu ze žloutků a cukru - to potrvá trochu déle. Přidejte olej a vodu. Začněte pomalu přisypávat mouku. Vzniknu hustší těsto. Vmíchejte opatrně část sněhu, když je těsto vláčnější vmíchejte zbytek.
    6
    5. Vymažte a vysypte dno formy a nalijte těsto. Pokuste se od okrajů ke středu, aby vám to neudělalo ten "bobánek" uprostřed.
    7
    6. Při přenosu formy do trouby byste s ní neměli nikde ťuknout.
    8
    7. Pečte asi 30 minut (kontrolujte špejlí), ale hlavně prvních 20 minut neotvírejte troubu. Může se péct déle, záleží na průměru formy.
    9
    8. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout, než to vyklopíte z formy.
    10
    9. Pokud se vám udělá ten "bobánek" položte to vzhůru nohama na nějakou mřížku. Gravitace udělá svoje.
    11
    10. Nakrájejte dlouhým nožem na 3 pláty.
    12
    //**Pozn.:** Můžete upéct z více vajec, nebo 2 korpusy (3-4 vajíčka každý) zvlášť. //
    13
    ----
    14
    **Nálev:**
    15
    1. V průběhu pečení piškotu si můžete uvařit nálev.
    16
    2. Zahřejte vodu a rozpusťte v ní cukr. Měl by vzniknout hustší sirup.
    17
    3. Rozdělte sirup do 2 středních/větších misek.
    18
    4. Do každé nalijte rum a punč podle chuti. (já dala 6+2 lžíce do každé)
    19
    5. Do jedné mísy začněte opatrně přidávat červené barvivo, dokud nejste spokojení se sytostí barvy.
    20
    6. Do druhé přidejte žluté barvivo (nemusí být) a citronovou šťávu.
    21
    ----
    22
    **Skládání:**
    23
    1. Spodní plát piškotu potřete marmeládou a vložte zpátky do formy, ve které jste to pekli.
    24
    2. Prostřední plát překrojte na půl a pak rozřízněte na pruhy asi 2-3 cm široké.
    25
    3. Každý pruh namočte do nálevu (pokud nechcete mít moc nasáknutý punčák, lehce to stiskněte jako houbu na mytí) a skládejte tak, aby to vypadalo trochu jako šachovnice. Pokládejte na spodní plát do formy.
    26
    4. Pokud vám nálev zbyde, můžete lžičkou ještě pokapat pruhy, nebo místo rumu použít v kroku číslo 5.
    27
    5. Vrchní plát lehce pokapejte rumem, potřete marmeládou a přiklopte.
    28
    6. Je nutné to zatížit. Položte například talíř navrch a na něj dejte něco těžkého. Nálev se přes noc hezky nasákne.
    29
    //**Pozn.:** Pokud to zatížíte dobře a na dostatečně dlouhou dobu, nemusíte se bát, že se vám to při krájení bude rozpadat.//
    30
    ----
    31
    **Poleva:**
    32
    1. Druhý den smíchejte moučkový cukr s trochou citronové šťávy a rumu a vytvořte hustší směs. Mělo by jí být poměrně dost. (Nebo můžete po troškách a postupně přidělávat. ;-) )
    33
    2. Opatrně potřete vrch a stěny dortu (pokuste se tak, aby se drobky z korpusu nezamíchaly do polevy. (Já vršek potřela ještě trochou marmelády, ale pak se mi to míchalo s polevou.)
    34
    3. Rozpusťte si trochu čokolády (já jsem použila ty cukrářské čokoládové knoflíčky) a nalijte na cukrovou polevu podle vašeho vkusu.
    35
    4. Nechte zatuhnout.
    36
    //(Omlouvám se za kvalitu fotografie, v budoucnu bych dodala lepší - nebo můžete vy, pokud chcete.)//
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Luxusní dort

    Luxusní dort

    Luxusní tiramisu

    Luxusní tiramisu

    Luxusní špenát

    Luxusní špenát

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Klára
      Klára | 1. 12. 2015 10:16

      Jen se umisťují. Když zvazim vajíčka a budou mít váhu placnu 150g tak musím přidat 150g cukru a mouky? Chápu to dobře? Děkuji

    • TheKacabi
      TheKacabi | 4. 10. 2015 11:57

      Lichotí mi, když si myslíte, že jsem fotila koupený punčák... :-* :-D :-P

    • TheKacabi
      TheKacabi | 4. 10. 2015 11:55

      Jak jste přišli na to, že je vyfocený koupený punčák???

    • Beyonce
      Beyonce | 10. 4. 2015 09:32

      Haha, to je dobrý :-D vyfotit koupený punčák :-$ :-D

    • Hanka
      Hanka | 3. 3. 2015 14:14

      Neumím zde přidat obrázek :-( Tento Váš recept jsem přidala na Toprecepty, snad Ván to nevadí? Pod stejným názvem, i s fotkou. Tahle Vaše mravenčí práce, než jste přivedla recept k dokonalosti, mi přišla velmi vhod - sama bych tu trpělivost neměla... Výsledek je báječný - máte můj obdiv!

    • TheKacabi
      TheKacabi | 28. 2. 2015 01:58

      já děkuji za tak pěkný komentář a jsem ráda, že se povedl (taky to svědčí i o vašich pekařských schopnostech ;-) ) Kdybyste měla lepší obrázek, můžete ho připojit, mě se zrovna moc nepovedl :-( ... Mě osobně porovnávání různých receptů, postupů a triků trvalo několik dní, nikde to nebylo "kompletní" tak jsem to chtěla usnadnit dalším...

    • Hanka
      Hanka | 23. 2. 2015 14:44

      Je opravdu skvělý, díky za podrobný popis receptu!!!

    • Hanka
      Hanka | 23. 2. 2015 14:40

      Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

    • Hanka
      Hanka | 23. 2. 2015 14:40

      Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

    • Lea150 | 2. 7. 2014 18:53

      děkuji za tak detailní popis

    • TheKacabi
      TheKacabi | 19. 5. 2014 17:50

      a to jsem zkoušela použít i ctrl+F

    • TheKacabi
      TheKacabi | 19. 5. 2014 17:49

      a kde to čtete? prošla jsem si jak ingredience, tak postup, tak komentáře - ale nikde známka prášku do pečiva... možná jsem ale jen slepá...

    • Jarka
      Jarka | 19. 5. 2014 14:08

      Prášek do pečiva se nedává

    • TheKacabi
      TheKacabi | 3. 4. 2014 11:13

      já mám právě taky jeden nepovedený za sebou... už je to ale pár let zpátky... teď jsem trávila spoustu času u známých i na netu a schraňovala všechna možná i nemožná doporučení... tak jsem si říkala, že to dám dohromady, abych to ulehčila ostatním... a není zač, dejte vědět, jak to dopadlo ;-)

    • Hanka
      Hanka | 3. 4. 2014 08:13

      Podle takhle perfekně podrobně popsaného receptu budu snad moci zkusit upéct punčák i já, i když jeden nepovedený pokus už mám za sebou :-\ Díky!!! :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Vegetariáni Narozeniny Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý punč Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Marmeláda Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ořechová bábovka III.

    Ořechová bábovka III.

    Salát z červené řepy s křenem II.

    Salát z červené řepy s křenem II.

    Drobenkové muffiny s tvarohem

    Drobenkové muffiny s tvarohem

    Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

    Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

    Gnocchi se sýrovou omáčkou

    Gnocchi se sýrovou omáčkou

    Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

    Plněná kuřecí prsa s broskví a…

    Bezmasá (nejen) zeleninová směs

    Bezmasá (nejen) zeleninová směs

    Rybízový nepečený dort

    Rybízový nepečený dort

    Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

    Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    19
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    18
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    14
    Krémový špenát
    Krémový špenát
    13
    Palačinky
    Palačinky
    13
    Kynuté makové buchty
    Kynuté makové buchty

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz 13 psychicky škodlivých věcí, které silné osobnosti nikdy nedělají

    13 psychicky škodlivých věcí, které silné osobnosti nikdy nedělají

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Neuvěřitelné 'skóre'! Krásná Michaela Salák se stala po páté maminkou!

    Neuvěřitelné 'skóre'! Krásná Michaela Salák se stala po páté maminkou!

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Luxus řez
    Luxus řez
    Luxusní dort
    Luxusní dort
    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní špenát
    Luxusní špenát
    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
    Luxusní tiramisu
    Luxusní tiramisu
    • Recepty.cz
    • Luxusní punčák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí