• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
    Napište svůj komentář k receptu

    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

    autor: kukiess
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 76
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        kg gnocchi 2 balení po 500g
      • 500
        g kuřecí prsa
      • 1
        kostka uzený špek cca 5x5 cm
      • 4
        stroužek česnek podle chuti, může být i víc
      • 2
        ks cibule může být i 1 větší
      • 2
        balení sýr niva (výseč)
      • 2
        kelímek smetana na vaření 2x200g
      • 400
        g mražený špenát (sekaný, může být i ochucený)
      • 200
        g sýr
      • sůl
      • pepř mletý (pokud je čerstvě namletý z mlýnku, tím lépe)
      • grilovací koření
      • česnek sušený
      • olej máslo nebo olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje.
    2
    Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky.
    3
    Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (špek!) a na plátky nakrájený česnek.
    4
    Osolíme, opepříme, přisypeme grilovací koření, (sušený česnek) zakápneme troškou oleje, vše pořádně promícháme, ochutnáme a pokud je již dost kořeněné, necháme chvilku odstát. Čím kořeněnější, tím lepší, dodá to jemné smetanové omáčce pikantnější chuť.
    5
    Mezitím uvaříme gnocchi, čím déle maso čeká, tím lépe.
    6
    Těstoviny vsypeme do osolené vroucí vody s troškou oleje a necháme povařit na mírném ohni. POZOR! Gnocchi jsou celkem rychle hotové, hned jak vyplavou na povrch, musíme scedit. Neproplachujeme studenou vodou a rovnou vsypeme do zapékací nádoby.
    7
    Nakrájíme cibulku a necháme (na másle, nebo olivovém oleji nejlépe) zpěnit do růžova, poté přisypeme připravené kuřecí a osmažíme dozlatova. Když necháme cibulku a maso TROŠKU připálit, získáme lepší chuť.
    8
    Zalijeme smetanou, přidáme mražený (trochu rozlámaný) špenát a vaříme a mícháme, dokud se špenát úplně nerozpustí.
    9
    Ochutnáme, případně dokořeníme grilovacím kořením nebo sušeným česnekem a úplně nakonec přidáme strouhanou nebo nadrobno krájenou nivu a mícháme dokud se nerozpustí.
    10
    Omáčku máme hotovou, zalijeme jí připravené gnocchi v zapékací míse, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě nakrátko (5-10minut na 200°) zapéct, aby se vytvořila sýrová krusta.
    11
    Dobrou chuť! :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

    Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

    Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

    Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Vepřové řízečky s nivou a smetanou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • 22gugu22 | 31. 1. 2019 07:24

      A ještě pro upřesněná - dávala jsem 3x200g smetany (ne na vaření, ale na šlehání)... Tím se dá také "překořenění" zachránit, pokud máte tu třetí "rezervní" smetanu po ruce a ne v obchodě ;-)

    • 22gugu22 | 31. 1. 2019 07:21

      Naprosto luxusní! Děkuji Vám za recept. Doporučuji grilovací koření bez soli, ale protože jsem předem počítala, že mi niva všechno dosolí, tak jsem byla opatrná (kdyby ne, nedopadlo by to dobře :-D ). Takže doporučuji dochucovat, AŽ PO přidání nivy. Ještě jednou díky. Je to opravdu moc dobré, hlavně když se to celé ještě pár hodin po dopečení uleží. :-) :-)

    • kukiess
      kukiess | 7. 3. 2016 11:21

      Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . K.

    • Ivana
      Ivana | 7. 3. 2016 11:06

      Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . E.

    • Ivana
      Ivana | 2. 2. 2016 14:12

      Tenhle popis u postupu mě moc mrzí, poprvé se mi stalo, že to mam přesolené, psala jste pořádně okořenit, že omáčka ze smetany je jemná.. jenomže ta niva zrovna ne, měla by jste to upravit a dopsat, ať to člověk okoření pořádně, ale kořením grilovacím bez soli, nebo ať se počítá s rezervou a případně se to dokoření až nakonec, když je omáčka hotová.. nechala jsem se unést a nebála jsem se toho a takhle to dopadlo.. =/ JInak chválím, než jsem tam dala tu nivu tak ta omáčka byla skvělá, myslím, že ta niva je to dokonce zbytečná, možná by s tam nemusela dávat vůbec =) :-\

    • SOnina
      SOnina | 20. 1. 2016 10:09

      Gnocchi před zapekaním nevařím..a jsou taktéž výborné..

    • markéta
      markéta | 3. 2. 2015 18:27

      naprosto geniální, opravdu strašně moc vynikající, mockrát děkuji ;-)

    • srdicko1 | 19. 12. 2014 11:28

      právě jsem dovařila, bylo to výborné, jen jsem vynechala nivu a místo ní tam přihodila jednu kostku apetita. Mňamka

    • pepek
      pepek | 9. 11. 2014 11:46

      Jak jsem to zalil smetanou tak jsem si řekl ze to jist nebudu. Manželku jsem donutil to ochutnat první ale musím říct ze luxus. Jen toho je minimalne na 6 porci spise víc ještě.

    • AniiD | 8. 10. 2014 17:14

      Opravdu výborný recept :) ještě lepší je to udělat z domácích gnocchi ne z kupovaných :)

    • Kamila B.
      Kamila B. | 10. 9. 2014 06:48

      Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

    • Haragan | 9. 9. 2014 21:43

      Přesně tak. Takhle dohromady jsou fakt luxusní. A ta sýrová krusta je třešinka na dortu. :-* jen když jsem pohyboval kurzorem tak nevím proč ale kliklo mi to na hodnocení 5 :-$ A nevím jak to zrušit.Patří tam za jedna :'(

    • Kris
      Kris | 24. 7. 2014 17:49

      Dobrý den. Zkusila jsem uvařit tento pokrm a musím říci, že jak již sám název napovídá, tak byl vskutku vynikající. Jsem kuchař začátečník, ale i přes to se mi na přípravě tohoto pokrmu nezdálo nic až tak těžkého. Všem ho vřele doporučuji alespoň zkusit.

    • Nic
      Nic | 24. 6. 2014 22:05

      přidala jsem tam jeste tavený sýr výborný recept 8-)

    • Jarulinka1
      Jarulinka1 | 14. 4. 2014 16:45

      8-) fakt luxus

    • Nicola
      Nicola | 5. 1. 2014 23:11

      Naprostá lahůdka, přítel se olizoval až za ušima a to má pěkně mlsný jazýček! Okamžitě řadím mezi svých TOP 10 receptů! :)) :-)

    • lucadanek | 12. 11. 2013 08:48

      Opravdu luxusní, blahopřeji :-) !

    • Kristi
      Kristi | 20. 10. 2013 13:16

      :)))))

    • Kristi
      Kristi | 20. 10. 2013 13:15

      Ondra tomu nasadil korunku :))) úúžasný recept! MŇAM

    • Ondra
      Ondra | 30. 8. 2013 21:48

      Jsem muž. Výborně uvařím čaj. Usmažím vajíčka se slaninou. Ale tohle byla výzva. Moje žena si mě chce podruhé vzít a matka závidí, že si mě vzít nemůže :-) Recept si napíšu do deníčku, hned za chleba s máslem a šunkou :-) Díky.

    • kukiess
      kukiess | 25. 8. 2013 11:03

      Všem děkuji za hodnocení, pro mě jakožto začínající kuchařku je to příjemné pohlazení, když vidím, že můj recept má takový úspěch :-) věřím, že většina zkušených nebo profesionálních kuchařů by nad touto překombinovanou smrští protočila bulvy, ale nemohu si pomoct, nám to doma všechno takhle dohromady velmi chutná :-P .. když si dávám gnocchi v restauraci, tak jsou buďto smetanové se špenátem, nebo jen s nivou, nebo jen s kuřecím a vždy mi tam ostatní ingredience chybí a musím si pak udělat ty své sakumprásk vše dohromady :-D ... Děkuji a doufám, že bude chutnat i nadále :-)

    • lkomarkova | 22. 8. 2013 13:56

      Recept jsem zkusila místo nivy s taveným sýrem a také výborné. Tuto variantu mohu doporučit pro ty co nejedí nivu. Děkuji mnohokrát za skvělý recept.

    • shinemari21
      shinemari21 | 11. 7. 2013 13:56

      Jenom pri cteni receptu se mi zbihaly sliny, po otestovani na manzelovi jsem zaradila do kucharky vyborne, a maso sem si nalozila 2 hodinky dopredu. ;-)

    • milacik100
      milacik100 | 1. 7. 2013 11:13

      nam nam nam, davam za 1

    • milacik100
      milacik100 | 1. 7. 2013 11:11

      namka jak svina :-) davam za 1

    • novaska4 | 21. 6. 2013 12:56

      fakt-LUXUSNI-ani tu smetanu jsem nedavala....parada,zaradim pravidelne do našeho jidelnicku-uvarila jsem tuto dobrotu synovi za statnice-miluje gnochi a nivu

    • Markéta I | 4. 5. 2013 19:35

      Gnocchi připravuji podle tohoto receptu již několik let a mohu jen doporučit :-) doma se po nich zapráší raz dva!

    • RobiOli
      RobiOli | 20. 4. 2013 18:00

      Ďakujeme za recept, urobili sme si to u nás na intráku a bolo to vynikajúce. No keďže sú gnocchi veľmi sýte, z pôvodných štyroch porcií to zatiaľ vyzerá na osem ;-)

    • Kerstin | 17. 4. 2013 11:17

      Přidala jsem ještě žampiony a nemělo to chybu. Skvělý recept ;-)

    • Petra
      Petra | 6. 3. 2013 19:01

      Dnes jsem skoušela poprvé a opravdu výborný <3 recept určitě zopakuji :)

    • lencicak89 | 2. 3. 2013 21:04

      Moc dobré :-)

    • KateřinaSchovank | 27. 2. 2013 11:14

      Velmi dobré, jen mi tam trochu vadí ten špek, příště ho určitě vynechám.... ale jinak lahůdka :-)

    • Adina V.
      Adina V. | 19. 2. 2013 12:03

      Zbožňuji tento recept a velmi ráda se k němu vracím :-) Zrovna včera jsem je dělala k večeři a jako vždy, luxusní! :-)

    • Luk3z
      Luk3z | 6. 2. 2013 17:27

      Naprosto vynikající!

    • Mona
      Mona | 28. 1. 2013 17:51

      Vynikající. Už jsem doporučila recept dalším a vždy velká pochvala.

    • kuchar
      kuchar | 18. 12. 2012 12:39

      Musím opravdu uznat, že toto je velmi povedený recept!! Good job! 8-)

    • LLenkaa | 26. 11. 2012 09:49

      Vynikající!! Nemá slov :-P

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 10. 2012 14:30

      doopravdy bomba :) doporučuji

    • Laura
      Laura | 25. 10. 2012 15:15

      Výborný :-) Nic lepšího jsem snad nejedla ;-) 1*******

    • Anonymous
      Anonymous | 25. 8. 2012 09:19

      hmmmmm bomba,jdu si jeste přidat :-)

    • McBogy | 23. 8. 2012 17:56

      chuťovej orgasmus

    • Martinka
      Martinka | 22. 5. 2012 18:34

      jsou moc dobré ;-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:00

      Jsou moc dobré, dělám často, špek tam nedávám, když je víc času vařím špenát se sýry zvlášť, maso zvlášť a pak to v zapékací míse smíchám vše dohromady a zapeču. ;-)

    • polmari | 29. 9. 2011 07:25

      super

    • polmari | 20. 9. 2011 12:30

      Absolutně eňo ňuňo - přiznám se, že jsem už nezapékala, protože sliny se sbíhaly přespříliš :-P a těch 10 minut na zapékání mi přišlo až moc.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Gnocchi Kuřecí
    Maso Pokrmy Z těstovin Drůbeží Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnek sušený Cibule Gnocchi Grilovací koření Kuřecí prsa Mražený špenát Olej Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Sýr Sýr Niva Uzený špek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřová kýta Ježibaba

    Vepřová kýta Ježibaba

    Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

    Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

    Jahodové řezy IV.

    Jahodové řezy IV.

    Košíčky i pro začátečníky

    Košíčky i pro začátečníky

    Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

    Špenátové halušky s krůtími kostkami…

    Banánový koktejl na spaní

    Banánový koktejl na spaní

    Angreštový pudink s černým rybízem

    Angreštový pudink s černým rybízem

    Bezinkový džem (rosol) - květový

    Bezinkový džem (rosol) - květový

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    30
    Pečené vepřové plátky delikates
    Pečené vepřové plátky…
    28
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní punčák
    Luxusní punčák
    Luxusní špenát
    Luxusní špenát
    Luxusní tiramisu
    Luxusní tiramisu
    Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
    Luxusní vepřový jazyk s domácím…
    Mac and cheese
    Mac and cheese
    • Recepty.cz
    • Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí