Přírodní maso se žampiony - minutka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dle počtu strávníků:
    • kotlety nebo kýta, panenka, drůbeží či králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • čerstvé žampiony cca 100 g na porci
    • česnek dle chuti
    • tymián dle chuti
    • sojová omáčka nebo woscestrová
    • olej
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2
Na pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla je z obou stran osmažíme dozlatova a poté vyndáme stranou na nahřáté talíře.
3
Do výpeku si nasypeme na měsíčky nebo plátky pokrájené žampiony a tymián, které necháme za občasného promíchání povadnout a změknout.
4
Ke konci vmícháme i drobně nasekaný česnek, který necháme v žampionech provonět, dochutíme solí nebo sojovou, případně worcestrovou omáčkou a za stálého míchání přilijeme trošičku vody s malým množstvím solamylu - jen tolik, aby se nám vytvořilo trochu jemného sosu, který necháme krátce provařit.
5
Plátky masa na talíři doplníme žampiony, přidáme bramborovou přílohu dle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: