Přírodní plátek s křenovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g maso na řízky - drůbeží, vepřové
    • strouhaný křen - čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • ocet dle chuti (není nutný)
    • cukr krupice dle chti (není nutný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo. Připravené řízky osmažíme z obou stran dozlatova a uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme mouku, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou (cca 2,5 dcl), dobře promícháme a přivedeme k varu. Po provaření přidáme smetanu s čerstvě strouhaným křenem (množství dle jeho síly) a krátce povaříme, případně přilijeme trochu vody, dochutíme solí, cukrem, octem.
3
Podáváme s bramborem, noky nebo knedlíkem. Plátky masa na talíři přelijeme horkou omáčkou a posypeme křenem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Hrdinová
    Jitka Hrdinová |

    23. 2. 2017 09:21

    Byla VYNIKAJÍCÍ. Děkuji.

  • Klára
    Klára |

    24. 5. 2016 08:05

    Tohle je bezvadný recept na křenovou omáčku, který ocení každý, kdo závodí s časem a hned po prvním uvaření si jí zamiluje. Není zdlouhavý, nemusí se shánět kdoví kolik věcí a taky se nemusí čekat na to, až maso vařením změkne, protože je hotové dřív než omáčka :-D

  • Nitkova Jitka
    Nitkova Jitka |

    16. 1. 2016 11:33

    Opravdu moc dobre. Jsem rada, ze jsem vyzkousela.

  • Alena
    Alena |

    20. 4. 2015 12:53

    Omáčka je výborná, děkuji.

  • Věra
    Věra |

    4. 1. 2015 17:42

    Tak dobrou omáčku jsem už dlouho nemuvařila a asi taky proto, že je to něco jiného a nového. Nadšená jsem byla i z toho, jak byla rychlá a snadná její příprava. Moc děkuji za recept.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: