• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    Napište svůj komentář k receptu

    Přírodní plátek s křenovou omáčkou

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 28
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    Přírodní plátek s křenovou omáčkou
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g maso na řízky - drůbeží, vepřové
      • strouhaný křen - čerstvý
      • sůl
      • pepř mletý
      • olej
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 200
        g zakysaná smetana
      • ocet dle chuti (není nutný)
      • cukr krupice dle chti (není nutný)

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo. Připravené řízky osmažíme z obou stran dozlatova a uložíme v teple.
    2
    Do výpeku nasypeme mouku, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou (cca 2,5 dcl), dobře promícháme a přivedeme k varu. Po provaření přidáme smetanu s čerstvě strouhaným křenem (množství dle jeho síly) a krátce povaříme, případně přilijeme trochu vody, dochutíme solí, cukrem, octem.
    3
    Podáváme s bramborem, noky nebo knedlíkem. Plátky masa na talíři přelijeme horkou omáčkou a posypeme křenem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

    Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

    Jednoduchá křenová omáčka z mléka

    Jednoduchá křenová omáčka z mléka

    Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

    Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    nomali nomali
    Xantall Xantall
    Janaso Janaso
    reiko reiko
    • Jitka Hrdinová
      Jitka Hrdinová | 23. 2. 2017 09:21

      Byla VYNIKAJÍCÍ. Děkuji.

    • Klára
      Klára | 24. 5. 2016 08:05

      Tohle je bezvadný recept na křenovou omáčku, který ocení každý, kdo závodí s časem a hned po prvním uvaření si jí zamiluje. Není zdlouhavý, nemusí se shánět kdoví kolik věcí a taky se nemusí čekat na to, až maso vařením změkne, protože je hotové dřív než omáčka :-D

    • Nitkova Jitka | 16. 1. 2016 11:33

      Opravdu moc dobre. Jsem rada, ze jsem vyzkousela.

    • Alena
      Alena | 20. 4. 2015 12:53

      Omáčka je výborná, děkuji.

    • Věra
      Věra | 4. 1. 2015 17:42

      Tak dobrou omáčku jsem už dlouho nemuvařila a asi taky proto, že je to něco jiného a nového. Nadšená jsem byla i z toho, jak byla rychlá a snadná její příprava. Moc děkuji za recept.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
    Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Maso na řízky Ocet Olej Pepř mletý Strouhaný křen Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Piškotový nepečený dort

    Piškotový nepečený dort

    Kotlety (řízky) v alobalu

    Kotlety (řízky) v alobalu

    Vynikající řezy Raffaelo

    Vynikající řezy Raffaelo

    Jednoduché kokosky

    Jednoduché kokosky

    Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Výborné mandarinkové řezy

    Výborné mandarinkové řezy

    Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

    Kuřecí guláš na černém pivu s…

    Kávový dort (řez) s pudinkem

    Kávový dort (řez) s pudinkem

    Vaječné toasty

    Vaječné toasty

    Doporučujeme

    95 minut
    Čokoládové crinkles

    Čokoládové crinkles

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    77
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    75
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    68
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    62
    Marokánky
    Marokánky
    57
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Blesk pro ženy Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Dáma.cz Jak se mění vagína ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagína ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz 15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    Maminka.cz Jste nechutná, řekla kojící ženě cestující v letadle. Pak vznikly tyto fotky

    Jste nechutná, řekla kojící ženě cestující v letadle. Pak vznikly tyto fotky

    Reflex.cz Louis CK se vrací a má nabito aneb Stand-up komik, kterého z vrcholu sestřelila kampaň #metoo

    Louis CK se vrací a má nabito aneb Stand-up komik, kterého z vrcholu sestřelila kampaň #metoo

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Přírodní maso se žampionovým přelivem
    Přírodní maso se žampionovým přelivem
    Přírodní maso se žampiony - minutka
    Přírodní maso se žampiony - minutka
    Přírodní plátek s fazolkami
    Přírodní plátek s fazolkami
    Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu
    Přírodní plátek s přelivem nejen z…
    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka
    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou -…
    Přírodní plátek se šunkou a žampiony
    Přírodní plátek se šunkou a žampiony
    • Recepty.cz
    • Přírodní plátek s křenovou omáčkou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace