Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: LenkaJ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 2
      hrst ovesné vločky
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata. Pak přidáme ovesné vločky, krátce posmažíme a základ je hotový. Teď stačí zalít vodou - asi 1-1,5 litru, osolit, okořenit a přidat zeleninu podle toho, jakou polévku chceme - brokolici, květák, špenát, brambory, zelí, kapustu,... a cca 15 - 20 minut povařit - už dál nezahušťujeme - vločky se rozvaří a polévku zahustí. Dobré uvařit těm, co jinak vločky nemusí - nejsou tam vidět ani cítit.
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Máslo Mrkev Olivový olej Ovesné vločky Petržel
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 3. 2011 08:19

    ...jednoduchá a dobrá klasika ;-)

Další doporučené recepty: