Tuňákové karbanátky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 500
      g bramborová kaše
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Scedíme nálev z tuňáka. Nakrájíme cibuli a nasekáme petrželku. Tuňáka, bramborovou kaši, cibuli, vejce a petrželku dáme do mísy a promícháme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvoříme 8 karbanátků a necháme 30 minut v chladničce odpočinou. Osmažíme dozlatova.
2
Podáváme s citronem a zeleninovým salátem nebo s oblíbeným dipem a pečivem. Karbanátky jsou velmi jemné.

Komentáře k receptu

  • Jiří
    Jiří |

    12. 1. 2014 08:58

    Spíš bych to nazval tuňákové bramboráčky. Chutnají velmi dobře, jen ta výroba karbanátků mi nešla. Udělal jsem bramborovou kaši z brambor C, pomocí mixéru jsem přimíchal tuňáka a vznikla - masová kaše, vůbec to nejde tvarovat, jednotlivé placky se na pánvi trhají.