Šťavnaté tartaletky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo pokojové teploty
    • 180
      g cukr krupice
    • vanilkový extrakt trochu
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička sůl
  • Na melounový pudink:
    • 80
      g maizena
    • 0,5
      lžička vinný kámen
    • 100
      g cukr krupice
    • 1,5
      kg meloun vodní (oloupaný, rozmixovaný na cca 900 ml pyré)
    • 4
      lžíce růžová voda
    • 48
      ks jahody
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce. Mouku prosijte se solí a vmíchejte do základu. Jakmile se hmota spojí v těsto, vypněte mixér a lehce propracujte ručně. Rozdělte na 4 díly a každý zvlášť zabalte do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu do ledničky. Každý bochánek rozpulte a rozválejte na výšku asi 3 mm. Vyložte jím formičky o průměru zhruba 6 cm, překryjte je pečicím papírem a zasypte keramickými korálky a asi 25 minut je pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Vyndejte, odstraňte korálky a pečicí papír a nechte vychladnout. Smíchejte maizenu, vinný kámen, cukr a melounové pyré a v kastrolu s nepřilnavým povrchem směs na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, až zhoustne. Odstraňte z ohně a přilijte růžovou vodu. Do každého upečeného košíčku vložte 6 jahod, vlijte k nim melounový pudink a dejte vychladit. Podávejte s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladida
    Ladida |

    14. 6. 2011 08:02

    Prosim o radu, co to jsou keramicke koralky na zatizeni????

  • Simona 123456789
    Simona 123456789 |

    11. 6. 2011 10:05

    velice dobré mňam

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 13:38

    hbhu

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 13:38

    bhgckjjjhnnsxvQsqqqqk gmkkluoookmszxhjkkklooooopewilfvzxouhp

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 13:37

    jgfeeeeej,"@(900835;;;;;;!????? hj,kl

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 13:36

    gggghjk

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 13:36

    uh

Další doporučené recepty: