Ovesné tartaletky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200°C.
2
Ve větší misce rozmačkáme zralé banány a přidáme med či datlový sirup. Ovesné vločky zlehka pomeleme ve food procesoru a přidáme k banánovo-medové směsi. Zasypeme lžičkou mleté skořice a zpracujeme dohromady, aby se suroviny smíchaly v těsto.
3
Formičky na tartaletky (ø 8cm) vyložíme pečícím papírem. Z připraveného těsta si odebereme vždy menší množství a vtlačíme do formiček tak, aby bylo pokryté celé dno i stěny. Takto vyplníme všechny formičky.
4
Vyplněné tartaletky dáme do trouby a pečeme cca 15 – 20min. Každá trouba peče jinak, proto si po 15. min tartaletky hlídáme.
5
Hotové, křupavé tartaletky vyndáme z trouby a necháme pár minutek odpočívat. Poté vyndáme z formiček a necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.
6
MILKO Můj Skyr přendáme do menší misky a zlehka prošleháme metličkou. Můžeme použít Můj skyr ovocný či bílý. Pokud chcete, můžete si bílý Můj skyr dochutit troškou medu, datlovým sirupem či rozmixovaným ovocem.
7
Skyrem plníme tartaleky, na jednu tartaletku se vejdou cca 2 polévkové lžíce.
8
Zdobíme čerstvým ovocem dle naší chuti. Fantazii se meze nekladou.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Krémový tvaroh Med Ovesné vločky Ovoce Skořice

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.