Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g máslo změklé
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks jablko najemno nastrouhaná
    • 150
      g ovesné vločky
    • 200
      g mouka
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      ks rozinky
  • Poleva:
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami a vše důkladně zpracujte do těsta. Zabalte ho do fólie a dejte na 1 hodinu do ledničky.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Ve větších rozestupech lžící tvořte hromádky, zmáčkněte je a pečte je asi 12 minut, pak nechte vychladnout na plechu.
3
Z cukru a javorového sirupu vyšlehejte hustou polevu a sušenky pocákejte. Nechte ztuhnout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.