Linecké sušenky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 240
      g hladká mouka + na posypání
    • 90
      g mleté mandle
    • 90
      g moučkový cukr
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra z jednoho citronu
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 170
      g máslo studené
    • 1
      ks žloutek
    • rybízová marmeláda
  • Citronový krém:
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g třtinový cukr
    • 70
      ml citronová šťáva
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks citronová kůra ze 2 citronů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Mouku smíchejte s mletými mandlemi, oběma cukry, kůrou a skořicí a vysypte na pracovní plochu. Přidejte na kostičky nakrájené máslo. Prsty rychle zpracujte drobenku. Nakonec přidejte žloutek a všechno rychle spojte v těsto. Zabalte ho do fólie a nechte nejméně hodinu odpočinout v ledničce.
3
Troubu předehřejte na 160 °C, plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní plochu zlehka poprašte moukou a postupně z těsta rozválejte plát silný asi půl centimetru. Kulatým tvořítkem vykrájejte sušenky a naskládejte je na plech. U poloviny z nich ještě uprostřed vykrojte malé srdíčko. Na jeden plech skládejte tvary bez otvoru, na druhý s otvorem. Každý plech pečte asi 10 minut. Na plechu nechte zchladnout.
4
Tvary s otvorem poprašte moučkovým cukrem. Dílky pak slepujte marmeládou nebo citronovým krémem.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.