Pekanové sušenky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 130
      g hladká mouka
    • 70
      g kakao
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 24
      ks ořechy pekanové půlky
  • Krém:
    • 130
      g třtinový cukr
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce máslo
    • 260
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a dál třete, až se vše spojí. Přepněte na nejnižší rychlost a postupně přisypávejte směs mouky s kakaem. Uhněťte dohladka, zabalte do mikrotenového sáčku nebo do fólie a nechte hodinu v ledničce vychladit.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Troubu rozehřejte na 170 °C. Z těsta tvarujte kuličky asi 2 cm v průměru a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je dlaní zploštěte a pečte v troubě 10 minut. Před zdobením nechte sušenky úplně vychladnout.
3
Cukr a smetanu povařte v rendlíku na mírném ohni asi 3–4 minuty. Stále míchejte. Poté odstavte a vmíchejte máslo. Ke vzniklému krému vyšlehejte metlou většinu cukru, a pokud bude příliš řídký, ještě cukr přidejte. Každou sušenku potřete asi lžící krému a ozdobte půlkou pekanového ořechu. Tip: Při přípravě smetanového krému pracujte velmi hbitě, rychle totiž tuhne.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.