Želví sušenky s karamelem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr krystal
    • 110
      g třtinový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 120
      g hladká mouka
    • 130
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 0,5
      lžíce jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g ořechy pekanové
  • Náplň a poleva
    • 14
      ks karamely
    • 3
      lžíce smetana
    • 50
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou a solí a nakonec 100 g nasekaných pekanů. Těsto zabalte do fólie a uložte na hodinu do chladničky

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Bílek našlehejte vidličkou v misce. Do druhé misky nasypte zbytek nasekaných pekanových ořechů. Z těsta tvořte kuličky asi 2 cm v průměru, namáčejte je v bílku a poté obalujte v nasekaných ořeších. Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Kávovou lžičkou nebo ukazováčkem udělejte do každé z nich důlek.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Troubu rozehřejte na 170 °C a sušenky pečte asi 10 minut. Mezitím připravte karamelovou náplň. Rozbalené karamely nasypte do misky, přidejte smetanu a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Dobře promíchejte dohladka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Důlky v upečených sušenkách naplňte karamelem a sušenky pokapejte čokoládou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.