Želvička pro Natálku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: katuwu

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto na roládu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce borůvková marmeláda
  • náplň
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      kelímek polotučný tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • zdobení
    • 1
      balení marcipánová hmota
  • dno
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 18° C asi 10 minut.
2
Ještě teplé srolujeme i s papírem a počkáme, až vystydne. Potom rozbalíme, stáhneme papír a potřeme borůvkovou marmeládou a zase zarolujeme.
3
Připravíme si větší půlkruhovou mísu, vyložíme potravinovou folií. Krájíme roládu na kolečka a vyskládáme jimi celou mísu.
4
Na náplň si uvaříme hustší pudink dle návodu. Až vystydne, přimícháme k němu tvaroh z vaničky, cukr a šlehačku vyšlehanou dotuha se ztužovačem. Dobře promícháme a naplníme do vyskládané mísy. Navrch rozložíme piškoty a zatěžkáme třeba talířem. Uložíme do chladničky minimálně na 12 hodin.
5
Nakonec ozdobíme hlavičkou a nožičkami vytvarovanými z marcipánu (vyráběl manžel :-) ) a želvička je na světě!

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    31. 10. 2013 07:10

    Myslíte komentář? Ten byl u předchozího receptu, který měl u sebe jen fotku, jinak nic, a tak byl smazán. Uživatel poté vložil nový recept už s popisem.

  • haolza
    haolza |

    30. 10. 2013 21:24

    to je zajímavé, já jsem sem příspěvek vkládala, kdepak je?