• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Chobotnice po athénsku
    Napište svůj komentář k receptu

    Chobotnice po athénsku

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Chobotnice po athénsku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 600
        g chobotnice - mražené (Nebo mořské ovoce)
      • 150
        g cibule
      • 300
        g rajčata
      • 200
        ml bílé víno
      • 100
        ml olivový olej
      • 1
        stroužek česnek
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka oregáno
      • 1
        špetka petželka

    Postup přípravy receptu

    1
    Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chobotnice na cibuli

    Chobotnice na cibuli

    Grilované chobotnice na rukolovém salátu

    Grilované chobotnice na rukolovém…

    Aténské citronové kuře

    Aténské citronové kuře

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • RADKA
      RADKA | 9. 11. 2014 12:15

      :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

    • zdenek novotný
      zdenek novotný | 9. 7. 2012 10:35

      dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

    • Nela
      Nela | 7. 10. 2011 11:19

      je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

    • Lucie
      Lucie | 2. 2. 2011 15:02

      Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

    • Michal Honza
      Michal Honza | 17. 9. 2010 11:28

      Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

    • Zuzka
      Zuzka | 4. 2. 2008 14:29

      Ziju uz tretim rokem v Recku, takze s mym manzelem takove jidla zboznujeme. Jen jsem udelala male upravy. Palicka cesneku je opravdu moc, zbytecne prebije chut chobotnic, takze jsem mnozstvi snizila, oleje naopak pridala, jsme na neho zvykli. Chobotnicky jsem podusila v tlakovem hrnci. Oregano pridavat az ke konci jinak jidlo zhorkne. Omacku jsem si udelala zvlast ( zesklovatela cibulku pridala cesnek, rajcata a koreni a zalila vyvarem z chobotnic). Kdyz vam omacka treba nebude chutnat, vzdy se daji alespon zachranit chobotnice a snist obycejnym zpusobem posypane oreganem a zalite olivovym olejem a pokapane citronem. S cim opravdu nesouhlasym je podavani s opecenymi brambory. Tyto jidla se podavaji s bilym krupavym pecivem, opecenym chlebem, nebo makarony (takove ty kratke rourky) a salatem, treba reckym. Zadny morsky vytvor si brambory opravdu nezaslouzi.

    • Zuzka
      Zuzka | 2. 5. 2007 16:33

      Jesli to traveni neni spise zpusobeno takovou davkou cesneku. 1 palicka se mi zda opravdu mnoho, cesnek je vyborny je afrodisiakum, ale nemelo by se to s nim prehanet...

    • Klara Kholova
      Klara Kholova | 31. 8. 2006 22:15

      jestli take muzu pridat jeste jeden komentar, take jsem pot snedeni mela veliky problem chobotnice stravit

    • Klara Kholova
      Klara Kholova | 14. 12. 2005 22:23

      ..tak dodavam dodatek...jidlo bylo dobre, jak pisi nize, ale mela jsem velky problem chobotnice vubec stravit...tak nevim, jestli je to mym zaludkem nebo upravou :)

    • Klara Kholova
      Klara Kholova | 14. 11. 2005 20:12

      Tak právě si na těchto chobotničkách pochutnávám :) Dokonce jsem můj výtvor i vyfotila, takže kdyby měla autorka zájem přidat k receptu foto, mohu poslat.Musím přiznat, poprvé v životě jsem se odvážila doma uvařit chobotničky a dopadlo to celkem fajn i když jsem měla velké obavy. Jak se ukázalo, neopodstatněné :)

    • Pavlína Žaliová
      Pavlína Žaliová | 20. 4. 2005 08:45

      Recept nám chutnal, jen bych doporučila snížit množství oleje, i když je olivový olej zdravý, bylo ho opravdu příliš.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Chobotnice
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Řecko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chobotnice - mražené Cibule Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petželka Rajčata Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Slané jednohubky z listového těsta

    Slané jednohubky z listového těsta

    Patizony zapečené s hermelínem

    Patizony zapečené s hermelínem

    Skvělé kakaové věnečky

    Skvělé kakaové věnečky

    Houbový guláš na špeku s paprikou

    Houbový guláš na špeku s paprikou

    Tortelloni alla panna

    Tortelloni alla panna

    Makový koláč s rebarborou

    Makový koláč s rebarborou

    Thajská kuřecí polévka

    Thajská kuřecí polévka

    Dědovy škubánky na slano

    Dědovy škubánky na slano

    Nepečený banánovo/lentilkový dort

    Nepečený banánovo/lentilkový dort

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Srbské rizoto
    Srbské rizoto
    26
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Čočka na kyselo
    Čočka na kyselo
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem čím dál větší feministka

    Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem čím dál větší feministka

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Chlupaté knedlíky ze solamylu
    Chlupaté knedlíky ze solamylu
    Chlupaté volské oko
    Chlupaté volské oko
    Chobotnice na cibuli
    Chobotnice na cibuli
    Chobotničky ze špaget
    Chobotničky ze špaget
    Chocolate chip Cheesecake
    Chocolate chip Cheesecake
    Chodský koláč
    Chodský koláč
    • Recepty.cz
    • Chobotnice po athénsku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí