Recepty z chobotniček, kalamár a olihní – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Někteří nemají rádi vzhled masa, zejména chapadýlka. Pokud tento vizuální blok překonáte, dostane se vám výborného kulinářského zážitku. Ovšem pokud je chobotnice správně připravená.

Zatímco u většiny typů masa se má dbát na konzumaci čerstvé potraviny, u chobotničky se vyplatí ji strčit na nějakou dobu do mrazáku. Nejzáludnější nástrahou v přípravě pokrmů z jejího masa je totiž gumové maso. To však prudkým zmražením zkřehne. Při koupi chobotničky doma už s největší pravděpodobností maso mrazem prošlo. Můžete se tedy vrhnout směle do receptu. Výborné jsou chobotnice grilované nebo třeba smažené v těstíčku.

Mezi chobotnice občas někdo mylně řadí i olihně nebo kalamáry. Je to nejspíše proto, že mají také chapadla s přísavkami.