Grilované kalamáry s mátou a chilli

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kalamáry kuchyňsky upravené
    • 3
      lžíce olej arašídový
    • 1
      hrst máta lístky
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 1
      ks okurka salátová podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
    • 2
      ks zelená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená na nudličky
    • 2
      ks šalotka najemno nakrájená
  • Na chilli dresink
    • 1
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžíce cukr přírodní
    • 1
      lžíce rybí omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou soli a chilli papričky na pastu. Přidejte limetkovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Poté přidejte rybí omáčku. Polovinu arašídového oleje rozpalte na grilovací pánvi s nepřilnavým povrchem. Ochucené kalamáry osmažte dvě až tři minuty nejprve z jedné strany, otočte je a smažte ještě asi 30 sekund z druhé, až se zkroutí. Promíchejte s ostatními surovinami, přelijte dresinkem a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: