Grilované kuře a la parrilla

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuře
    • 2
      ks chilli papričky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      balíček sladká paprika
    • 1
      balíček oregáno
    • olivový olej dle potřeby
    • červený vinný ocet dle chuti
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké papriky, oregana, olivového oleje a vinného octa. Následně ji smícháme v míse s kuřetem a důkladně ji vmasírujeme do masa.

RADA: Ostrosladké marinády na gril

2
Nakonec části kuřete dochutíme solí a pepřem a necháme je ležet několik hodin v chladu. Maso pak pečeme pomalu na roštu a teplotu korigujeme zvedáním nebo naopak snižováním jeho výšky.
3
Kuře se nesmí péct v plamenech, ale nad žárem uhlíků. Díky tomu bude šťavnaté a maso bude odpadat od kosti. Naporcované kuře podáváme se spálenými mrkvemi s brynzou a mátou.

RADA: Marináda na maso podle Zdeňka Pohlreicha

4
(recept dle Marka Pavaly, zakladatele kočovné školy vaření na ohni Fuego)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: