Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso prsa (s kostí a kůží)
    • 5
      ks cuketa malých
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule jemně nakrájených
    • 6
      lžíce rozinky předem namočených
    • 4
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Na rajčatový salát
    • 250
      g rajčata oloupaná zbavených semínek a pokrájených
    • 2
      ks šalotka nakrájené na kostičky
    • 4
      lžíce petrželka
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli, až bude zlatá a zkaramelizovaná, 10 až 12 minut. Hranolky cuket opláchněte od soli, osušte a na středním plameni smažte 4 až 6 minut, až zvláční a trochu se zbarví. Přidejte k cibuli spolu s rozinkami a piniovými jadérky, opepřete a nechte stranou.
2
Na grilovací pánvi opečte kousky kuřete potřené olejem dozlatova. Přísady na salát spolu lehce prohřejte na pánvi, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, přidejte cibulovou směs s cuketami a navrch rozložte na plátky pokrájené maso, zakápněte šťávou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: