Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kulatozrnná rýže
    • 2
      ks chilli papričky
    • 150
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžička kari
    • 200
      g sojové boby edamame
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst pažitka nakrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso, druhou část rýže, tentokrát s kari a nakonec edamame.

RADA: Jak správně uvařit rýži? Podívejte se na video!

2
Pařáček zakryjte víkem. Vyberte hrnec, na kterém bude moct sítko stát a přiveďte v něm vodu k varu. Jakmile se tak stane, stáhněte plotýnku na střední plamen a na hrnec umístěte sítko.
3
Vařte 15–20 minut. Poté víko odklopte a ujistěte se, zdali je rýže měkká a maso dost tepelně zpracované. Pokud ještě není, napařujte ještě dalších 5 minut. Pokrm dozdobte posekanou pažitkou. Tip: V případě tohoto receptu mleté maso neprojde takovou tepelnou úpravou jako třeba u sekané, a proto musí být nesmlouvavě čerstvé!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: