Rýže s vejci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařená rýže - jedna porce
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      hrst sýr dle chuti: uzený, Čedar, Niva, Hermelín... cca
    • 50
      g anglická slanina nebo šunka... cca
    • bylinky dle chuti: tymián, majoránka...
    • koření dle chuti: pepř, drcený kmín, paprika...
    • sůl
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu, přidáme jí osmažit zároveň s česnekem. Přisypeme rýži (například zbylou od oběda), kterou za občasného promíchání necháme řádně prohřát s kořením či bylinkami. Když je rýže horká, přisypeme nastrouhaný nebo pokrájený sýr, který za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec na rýži vyklepneme dvě vejce, která osolíme (okořeníme) a buď je necháme pod poklicí srazit úplně, nebo jen bílek a žloutek necháme částečně tekutý či vejce do rýze vmícháme.
2
Podáváme s okurkovým salátem, čerstvou zeleninou nebo kompotem. Pokud vynecháme uzeninu, podávat můžeme jako pokrm bezmasý.

Komentáře k receptu

  • Sabina
    Sabina |

    26. 4. 2016 19:57

    fakt dobrota :•)

  • Viki
    Viki |

    25. 1. 2016 22:38

    Moc dobre a zdravejsi nez knedliky s vajickem, ktere zboznuju taky :-D

Abecední seznam: