Smažené kalamáry

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kalamáry (celé)
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      ml olivový olej
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka
    • 100
      g rukola
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout.
2
2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
3
3. Kalamáry lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kalamáry v něm osmažíme z obou stran, z každé asi na 5 minut. Dokřupava osmahnuté kalamáry přendáme na talíř a pokapeme česnekovo-petrželovým olejem. Podáváme s rukolou a dílkem citronu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    17. 8. 2014 18:10

    Příliš mnoho výrazných chutí, které se ve finále hodně mezi sebou perou.