Thajské zelené curry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso nebo jiné /krevety; krabí tyčinky ..apod.
    • kokosové mléko v plechovce
    • curry pasta zelená (je k dostání v supermarketech v pytlíčku a stojí cca 25 Kč)
    • olivový olej
    • citronová šťáva
    • brokolice
    • mrkev
    • pórek zelená část
    • cibule
    • česnek
    • žampiony
    • zázvor
    • bazalka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháš rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidat prolisovaný česnek a dáš tomu ještě cca minutu. Přidáš kuřecí maso a zaliješ vrouci vodou - ne moc, jen, aby se vařilo do měkka (v případě krabích tyčinek, není třeba vařit, jsou hotové hned). Je-li maso měkké, přidáš všechnu zeleninu, přiklopíš a necháš tak 4-5 minut (podle chuti, aby byla zelenina měkká tak, jak máš rád). Pak už jen přidáš kokosové mléko, pokud toho máš hodně a málo kokosového mléka, můžeš dolít trochou obyčejného mléka, jen přivedu k varu a vypnu. Pak dochutím solí, bazalkou, citronovou šťávou - vše dle vlastní chuti.
2
Krájení zeleniny: mrkev - na velmi tenká kolečka, brokolice - malé růžičky, zelená část pórku - úzké proužky, cibule - trojúhelníkové lístky, zázvor - drobná kolečka nebo půlkolečka, dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
3
Podává se s vařenou rýží.
4
Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rottrek
    rottrek |

    8. 6. 2013 12:13

    to je zase recept typu: "když nemáš limetu,tak tam dej cibuli"...bože můjjjjj :-S

  • hokuspokus
    hokuspokus |

    3. 11. 2011 16:35

    Galangal, kaffir limetka, rimsky kmin, citronova trava - to vsechno je uz v te curry paste co se koupi v marketu. Neni to jako kdyz se cerstve udela v hmozdiri, ale da se to. Jinak me v Thajsku ucili, ze pasta se necha prohrat primo v kokos. mlece (zadny olej!!), v tom se pak udela maso a zelenina (solit opravdu jen pomoci rybi omacky..) a nakonec se da bazalka. Ryze by mela byt jasminova, ale neni nutne ;-)

  • cuoco
    cuoco |

    17. 9. 2011 22:23

    Moze byt dobre O:-) , ale to nie je Thajske zelene curry,ktore robi sa len z cerstvych surovin preto je v kategorii narocnych ;-) kde je citronova trava , galangal, cerstvy zazvor ,kafirova limetka , rybacia omacka atd ...? O:-) potom to bude Thajske zelene curry. <3

  • renasy
    renasy |

    3. 6. 2011 13:04

    Naprosto vynikající a nebvyklý recept, dělám s kuřecím masem a tyčinky z krabího masa ( i když z kraba nejsou :-) a s kuskusem - vážně vynikající.

  • Monika
    Monika |

    3. 6. 2011 12:54

    Je to úplně skvělé jídlo a dost netradiční, dělám s kuskusem a je to báječné. Opravdu skvělý recept :-)

  • Ladia
    Ladia |

    11. 10. 2010 09:10

    Také nepatří do rybího masa

  • kika
    kika |

    23. 9. 2007 19:57

    Vyzkoušeno a moc chutnalo

Abecední seznam: