Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      ks červená cibule
    • 1
      ks cuketa
    • 2
      lžíce pasta zelená kari pasta
    • 200
      g krevety
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 4
      balení nudle udon nudle
    • koriandr na ozdobu
    • červená chilli paprička na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve woku rozehřejte lžíci oleje a orestujte na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a nahrubo nakrájenou cuketu, asi 2 minuty. Nyní přidejte kari pastu a krevety a po půl minutě zalijte kokosovým mlékem. Nechte asi 4 minuty probublávat.

RADA: Recept na přípravu Zelené kari pasty!

2
Nudle ponořte do vroucí vody a povařte asi 1 minutu. Slijte je a rozdělte do misek. Zalijte kari omáčkou, posypte koriandrem a pokrájenou červenou chilli papričkou.
3
Tip: K zelenému karí se dokonale hodí thajská bazalka čili „holly basil“. Pokud na ni narazíte, neváhejte ji použít.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.