Zelená kari pasta

moje hodnocení: 0

3.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks zelená chilli paprička - 6
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      ks zázvor cca 5 cm
    • 2
      stroužek česnek
    • 8
      ks lístky kafírové limety
    • 1
      svazek koriandr i s kořínky a stonky
    • 2
      ks citronová tráva stonky
    • 1
      ks limetka šťáva i nastrouhaná kůra
    • 1
      lžíce koriandr semínka
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 100
      ml slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papričky nahrubo posekejte, oloupejte šalotky a pokrájejte, zázvor nastrouhejte, nasekejte omytý a osušený koriandr i kafírové listy. Na jemno nakrájejte citronovou trávu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vše i s limetkou a kořením nasypte do hmoždíře a dobře utřete na kaši. Postupně přilévejte sójovou omáčku a olej. Kari pastu můžete připravit i v mixéru nebo lépe v robotu se sekacím nástavcem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.