Pasta / pesto z česnekových výhonků

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se nám výhonky dobře rozmixovali na pastu s krémovou konzistencí. Po rozmixování pastu / pesto nandáme do skleniček a uchováváme v chladnu. Lze i sterilovat.
2
Pastu / pesto používáme ke grilované zelenině a masu, kdy ho můžeme dle chuti ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi..., případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.
3
Přidáváme ho i do polévek, omáček, pod maso, do pomazánek, salátů, dipů, dresingů...
Použité ingredience v tomto receptu: Česnekové výhonky Olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: