Tempura z časopisu F.O.O.D

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • studená voda (může být i s ledovou tříští)
    • rostlinný olej na smažení
    • citron 4 skrojky citronu či limetky
    • sojová omáčka (nejvhodnější je Kikkoman) k podávání
    • 4
      ks krevety zbavených střívka
    • řapíkatý celer oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky
    • mrkev nakrájená na tyčinky
    • paprika barevná, nakrájená na proužky
    • krůtí prsa či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.