Italská rybí polévka „caciucco“

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg mořská ryba (nejlépe tři druhy)
    • 4
      ks krevety tygří
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 1
      ks brambory (velká)
    • 1
      ks zeleninový fenykl
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 200
      ml bílé víno
    • 400
      ml rybí vývar
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata (loupaná)
    • 2
      ks červená paprika (malé)
    • 20
      ks mušle (slávky, srdcovky)
    • 4
      plátek bílý chleba
    • 1,5
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 0,5
      svazek tymián
    • šafrán (několik nitek na dochucení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky uchovejte. Ve velkém hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmažte na něm oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek, očištěnou a pokrájenou polévkovou zeleninu, fenykl a bramboru. Přidejte odkrojky a kosti z ryb, skořápky a rajčatové pyré a krátce osmažte.
2
Přilijte víno a vývar, přidejte pokrájená rajčata a šťávu z konzervy, uveďte do varu, seberte pěnu, přidejte koření a povařte na mírném plameni asi 50 minut. Propasírujte přes cedník. V hrnci osmažte na 2 lžících oleje papriku nakrájenou na proužky a při mírné teplotě asi 10 minut poduste. Zalijte vývarem, svařte, vložte kousky ryb, mušle a krevety, osolte, opepřete a zlehka ještě 5 minut povařte. Chleba osmažte na zbylém oleji s rozpůleným stroužkem česneku a podávejte k polévce posypané sekanou bazalkou.

Komentáře k receptu

  • robert
    robert |

    30. 3. 2017 21:31

    dobrý recept - doporučuji

Poslední navštívené:

Abecední seznam: