Špíz s mořskými plody po asijsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g zázvor
    • 0,5
      ks pomerančová kůra (z půlky pomeranče)
    • 3
      lžíce pomerančová šťáva
    • 500
      g losos (filet)
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce koriandr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 12
      ks krevety tygří
    • 6
      ks citronová tráva (stvolů)
    • sůl
    • pepř mletý
    • teriyaki omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki na marinádu. Lososa rozkrájejte na 18 kostek, promíchejte s marinádou a nechte přes noc v chladu odležet. Zbylý zázvor, citronovou šťávu, pepř, koriandr a olivový olej promíchejte v jiné misce, vložte krevety a také nechte přes noc marinovat. Kostky ryby a krevety nechte okapat a střídavě napíchejte na očištěné seříznuté stvoly citronely. Grilujte 6 až 8 minut, potírejte citronovou marinádou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: