Fishcake

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaH123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g filé z lososa
    • 200
      g krevety
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 75
      g strouhanka
    • 6
      lžička smetanový křen
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máme lososa a krevety mražené, dáme rozmrazit a scedíme vodu.
2
Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, rozmačkáme v míse a necháme chladnout. Pokud nemáme již namíchané cajunské koření, namícháme si nyní:
3
•2 lžíce soli
4
•1 lžíce pomletého černého pepře
5
•2 lžíce sušeného mletého česneku
6
•2 1/2 lžíce mleté papriky (dobrá je uzená)
7
•1 lžička sušené mleté cibule
8
•1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
9
•2 lžíce rozdrcené usušené petrželky
10
•1 lžíce pomletého kayenského pepře
11
•1 lžička chilli v prášku
12
•1 lžíce sušeného tymiánu
13
•1 lžíce sušeného oregana
14
(zbylé koření skladujeme ve vzduchotěsném obalu)
15
Lososa zbavíme kůže (pokud má) a s krevetami nakrájíme nahrubo a přidáme do mísy s bramborami. Do směsi jemně nastrouháme kůru z poloviny citronu (citron si pak nakrájíme na dílky pro servírování), chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno (pokud máme mraženou, nastrouháme na jemném struhadle), osolíme a opepříme. Směs dobře propracujeme a vytvoříme z ní 6 placiček cca 1,5 cm vysokých.
16
Do jednoho talíře si rozmícháme mouku s vodou, do druhého strouhanku s 1 lžící cajunského koření a olivovým olejem. Placičku vždy z jedné strany potřeme moukou s vodou a pak zlehka obalíme ve strouhance, otočíme a postup zopakujeme. Obalené placičky dáme na 30 min do chladničky zpevnit, aby pak při pečení nepopraskaly.
17
Rozehřejeme troubu na 200°C a pečeme 20-30 min. Podáváme se lžičkou křenu a dílky citronu, můžeme doplnit zeleninovým salátem (např. okurka, rajče a salát zakápnuté vinným octem a olivovým olejem).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.