Mrkvové lívanečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev větší, jemně nastrouhaná
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 50
      ml mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g moučkový cukr nebo vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 130
      g hladká mouka cca
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Dále:
    • olej na smažení
    • ubrousek
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • med nebo cukr
    • mrkev nebo sezonní ovoce na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těstíčko nabíráme lžící a klademe na pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, nejlépe na teflonové nebo keramické pánvi. Přebytečný tuk odsaje papírový ubrousek, na který klademe hotové lívance.
3
Lívance podáváme s jogurtem nebo smetanou oslazenou medem (cukrem) a dozdobíme dle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kačka
    kačka |

    6. 4. 2017 08:20

    <3 děkuji

  • Jitka
    Jitka |

    26. 11. 2016 22:45

    Výborný byly :-)

  • Míša
    Míša |

    16. 3. 2016 08:24

    Prostě paráda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sadilkova
    Sadilkova |

    25. 7. 2013 21:10

    Uzasne <:-) a se stejnym dohotovenim i prudce jedle.

  • Lenka
    Lenka |

    22. 2. 2013 16:17

    Lívance jsou fantastický a to že na nich děti snědí čerstvou strouhanou mrkev jsem ani nedoufala, salát ani pomazánku z mrkve jíst nechtějí a lívance do nich jen padaly a já mám zase jeden dobrý recept do sbírky :-))

  • Martina Nečesaná
    Martina Nečesaná |

    21. 9. 2012 11:08

    Lívanečky jsou úžasné, mrkev v nich cítit není, zato jsou krásně barevné a nadýchané <:-) . Nastrouhanou mrkví jsem také přizdobila a právě tu jsem osladila medem a přikápla šťávu z citronu. Mizely jeden za druhým, recept chválím a doporučuji.