Řez obližprst

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Placka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • tuk (Na plech)
  • Krém
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
  • nová ..
    • 5
      ks bílek
  • Krém 2
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.
2
Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.
3
Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    18. 4. 2016 14:48

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  • zdaranka
    zdaranka |

    22. 2. 2015 15:57

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  • Po3
    Po3 |

    27. 8. 2014 17:59

    Ale těch vajec! :-X

  • MADE
    MADE |

    15. 7. 2013 13:48

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  • KV
    KV |

    29. 1. 2013 20:56

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

  • Pavlinka
    Pavlinka |

    8. 3. 2012 12:12

    Řez opravdu vynikající, všem velice chutnal a během dne se po něm i zaprášilo. Dávám za 1 a zařazuji mezi své TOP ;-) Jen jsem žloutkový krém dělala trochu jinak ... 500ml mléka + 5žloutků + 4lžíce hladké mouky jsem uvařila v hustou kaši jako pudink a po vychladnutí jsem do něj zašlehala 200gr másla a 150gr moučkového cukru ... Povedl se napoprvé a hlavně ho bylo dostatek :-) A nápad se šlehačkou není vůbec špatný. Příště vyzkouším i tuhle variantu !!! ;-)

  • Veronika
    Veronika |

    29. 6. 2011 07:51

    výborné <3 <3 <3 <3 Lepší jsou teda druhý den ale rodince trvalo dvě hodiny a plech byl prázdný :-) Určitě je uděláme na svatbu <3 <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 6. 2011 21:03

    mě to vůbec nechutnal, doufám ze příště vymysliš něco lepšího

  • Barča
    Barča |

    11. 3. 2011 20:24

    Zdravim, mohla byste mi prosim na mail Barusenkaaaa.V@seznam.cz napsat, kolikaprocentrni slehacku jste davala a jestli jste tam dala i cukr do te slehacky??? Dekuju moooooooc

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 10. 2010 07:55

    O:-) Simčo,naprav ten paskvil :-( alespoň do komentáře O:-) ,koukám,že jsi už dělala....,dík. nová.. 5ks Bílek :-\ =-O

  • Ester Potrusilova
    Ester Potrusilova |

    5. 2. 2010 07:02

    Tak nám to trvalo doslova pár hodin, než zůstal plech bez byť sebemenšího drobečku. Neskutečně lahodná záležitost. Nechala jsem se svést jednou úpravou v komentářích a místo sněhu (který jsem zase naplácala na hraběnčiny řezy, a bylo to výborné) jsem krém č. 2 udělala ze šlehaček, takže vlastně hodnotím trochu jiný recept. Ale můj výsledek byl famózní, vůbec nechápu, jak je možné, že tyto řezy nevládnou žebříčku TOP 10!!! Každopádně, těsto úžasné - žádné nafouklé bubliny ve středu a opadlé okraje, žloutkový krém bomba - jedinou chybu měl, není ho zas až tak moc, možná příště zkusím verzi z dvojí dávky a bez krému č. 2 (jo! a krém č. 1 jsem si přisladila...), no a šlehačky na závěr - klasika. Všechno dohromady prostě geniální výsledek. Manžel tvrdí, že to předčilo jeho vlastní TOP 3 (medovník, žloutkové věnečky, hraběnčiny řezy). Bravo autorce! Hodnotím 1 a doufám, že brzy povedou tyto řezy žebříček! Jsou nejlepší.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    27. 8. 2009 19:01

    Tento recept tad je pod Florida řezy.

  • Táňa Miňová
    Táňa Miňová |

    25. 9. 2007 22:22

    Moc dobrý,výborný, mooooc mi to chutná

  • Radka K.
    Radka K. |

    25. 9. 2007 10:06

    Vynikající! Pekla jsem v sobotu na oslavu, řezy měly úspěch. Jen mi mírně povolil sníh. Může mi někdo poradit, jak přesně připravit sníh v páře? Pro anonyma: pekla jsem na velkém plechu, a bylo těsto akorát.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 9. 2007 09:49

    Prosím na jak velký plech?

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    18. 9. 2007 19:58

    Všem doporučuji, znám je již 15 let a dělávám je ke slavnostním příležitostem. Vždy se sní jako první. Za 1.

  • Iva Kvasniaková
    Iva Kvasniaková |

    18. 9. 2007 17:48

    Skvělý recept a se šlehačkou fakt dobrý. Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    4. 3. 2007 17:55

    Tak dnes jsem upekla, znám je už delší dobu a opět nezklamaly. Dávám za 1.

  • Bohumila Schulzová
    Bohumila Schulzová |

    14. 12. 2005 09:48

    Já jsem vyměnila sníh za šlehačku a je to ještě lepší.Tři šlehačky se ztužovačema našlehat a potřít.Zkuste opravdu dobrý nápad.

  • Andrea Manová
    Andrea Manová |

    23. 4. 2005 17:55

    Dělala jsem ho již po několikáté a vždy jsem slavila velký úspěch.Zvláště děti ho milují.Krém č.1 se dá též uvařit na sporáku a potom vyšlehat a postupně jej přidat do másla.Mám to vyzkoušené.

  • janca
    janca |

    14. 2. 2005 17:51

    Vynikajúci, sladucký, jednoducho super!!!