Řepová omáčka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červená řepa
    • 1
      ks pomeranč kůra a šťáva
    • 1
      ks česnek
    • 2
      snítka kopr
    • 1
      lžíce strouhaný křen
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 100
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem upečte řepy. Zabalte je do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 170° C asi hodinu. Zchladlou řepu oloupejte a nahrubo pokrájejte. Rozmixujte ji spolu s nastrouhanou pomerančovou kůrou, šťávou a česnekem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Nakonec přimíchejte nasekaný kopr, křen, olej a kysanou smetanu. Osolte a opepřete.
3
Tip: Podávejte například k pečené nebo grilované rybě, ale i k masu.

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.