Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla.
2
Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi 5 minut je dusíme. Zalijeme 500 ml vody, ve které rozpustíme houbovou omáčku. Vaříme podle pokynů výrobce. Do hotové omáčky vrátíme opečené maso a 10 minut necháme stát. Potom přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
3
Frikasé podáváme posypané pažitkou a jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • barny
    barny |

    30. 6. 2013 19:41

    tohle msá být blaf,podle čiriny se osmaží houby, pak kuřecí maso a lehce cebulka, zaleje se ro ryzlinkem, osolí a pomalu dusí. Nakonec se přidá trochu šlehačky. Jí se to s brambory sypanými psrželkou.

  • Jana
    Jana |

    3. 4. 2007 18:29

    Prosím,jaká je na to dobrá ta houbová omáčka?

  • Marťa
    Marťa |

    4. 2. 2006 23:44

    Bude to určitě namka a místo žampionů by mohly být dobré i houby lišky. To určitě zkusím.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 6. 2005 12:55

    Tohle vrele doporucuji, mam to vyzkousene, lze pouzit i vykostena stehna.