Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí prsa již očištěná
    • 400
      g cibule
    • 100
      g rajský protlak
    • 2
      dl pivo - černé klidně i víc
    • olej
    • tmavá jíška na zahuštění
    • 2
      stroužek česnek
    • mletá paprika mletá
    • kmín celý
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda
  • na knedlíky
    • 5
      ks rohlík
    • polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl mléko
    • olej
    • pažitka svazek
    • bazalka čerstvá 1 větvička
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou. Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a podlijeme černým pivem. Dolejeme dle potřeby vodou. Dusíme do změknutí až rozpadání masa. Pro zahuštění zasypeme tmavou jíškou.
2
Knedlíky:
3
Do mísy nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme na oleji osmaženou cibulku, nadrobno nasekanou bazalku, oregáno a pažitku. Vše osolíme, opepříme a posypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše rukama prohněteme. Pokud těsto stále lepí, přidáváme mouku a případně si namáčíme ruce. Z těsta děláme knedlíky o průměru 6 cm (přibližně) a dáme vařit na 10 minut do osolené vody. (Dle vyzkoušení tohoto receptu jsem ale poznala, že jsou lepší kynuté knedlíky nebo jen samotné rohlíky. :-) )
4
Tento recept jsem nalezla na toprecepty.cz a je skutečně výborný! Já jen přidala i pálivou papriku, která v původním receptu nebyla a rozhodně se tam hodí a maso jsem zvolila právě kuřecí, jiné nejím. A opravdu mňam :-)

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa |

    9. 2. 2017 16:39

    Neurazí, ale přesto zase moc neoslní. Jídlo klidně doporučím, ale ne jako jídlo, kterým chcete někoho oslnit.